Blondă sau brună? A fost inventată prima imprimantă de bere

Fotografie de la ELEVATE/ Pexels
Fotografie de la ELEVATE/ Pexels

O companie belgiană dezvoltă o mașină capabilă să amestece cartușele aromate cu apa de la robinet, sărind peste procesul de fermentație.

Cele mai recente știri vin acum în domeniul tehnologiei din domeniul imprimantelor. Startup-ul Bar.on din Anvers a anunțat că a dezvoltat un proiect de ”imprimantă moleculară de bere”.

Cu ajutorul apei de la robinet și a aromelor conținute în cartușe, aparatul vă va permite să produceți diferite soiuri de bere în doar câteva secunde. Particularitatea acestei ”imprimante” constă în capacitatea de a modula procentul de alcool după preferințe.

De asemenea, poate prepara diferite tipuri de bere, fie că este o blondă închisă, chihlimbar sau lager clasică, fructată sau amară. Printre abilitățile sale și cea de a prepara băuturi răcoritoare.

Potrivit Agrifood, managerii Bar.on raportează că prototipul lor este capabil să ocolească procesul tradițional de fermentație. În acest fel, oricine din casă va putea avea ”imrimante de bere” capabile să amestece aceste băuturi după bunul plac prin simpla apăsare a câtorva butoane.

Substanțele chimice (aromele) sunt „captate” în cartușe și apoi amestecate cu apa de la robinet. Un element care, potrivit companiei, conferă proiectului un impact ecologic scăzut, evitând problema transportului berii către consumator. 

Startup-ul promite să-l testeze anul acesta, demarând o fază de comparație cu diverse companii pentru a-și produce tehnologia la scară largă. Compania a strâns până acum 1,8 milioane de euro în fonduri anul trecut și intenționează să deschidă o nouă sucursală la Bruxelles. 

Nu a fost anunțată încă o dată de lansare a mașinii sau prețul acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel