Blocare rectificare bugetară. Codrin Ștefănescu: Fiecare zi de întârziere îi costă pe români

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Guvernul a transmis că blocarea rectificării bugetare de către Președintele Klaus Iohannis poate afecta atât economia, cât și drepturile fundamentale ale românilor. Codrin Ștefănescu, prezent prin legătură telefonică la România TV, a declarat că fiecare zi de întârziere a convocării CSAT îi costă pe români.

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, susține că Președintele României, Klaus Iohannis, blochează orice fel de acțiune a Guvernului, iar fiecare zi de întârziere a convocării CSAT îi costă pe români. 

Guvernul este afectat de această blocare. Orice fel de acțiune a Guvernului și a Parlamentului este blocată de Iohannis. Când știi că Guvernul are un program de guvernare cu niște termene cu plăți, alocații, pensii, nu amâni cu săptămânile, când te întorci din concediu, ci convoci CSAT-ul de pe o zi pe alta. Evident că Guvernul atenționează asupra acestui lucru. Fiecare zi de întârziere, îi costă pe români și nu este vorba despre problemele cu plățile. Guvernul a și anunțat, are totul calculat, asigurat. E doar o chestiune de procedură care trebuie îndeplinită cu Președintele României pentru că așa scrie în Constituție, dar nu scrie că el poate să amâne ședința de convocare a CSAT pentru că nu are el chef sau este în concediu.”, a spus Codrin Ștefănescu la România TV. 

Refuzul președintelui României de a convoca de urgență CSAT pentru avizarea proiectului rectificării bugetare poate periclita nu doar veniturile categoriilor cele mai vulnerabile, adică pensionarii, mamele și copiii, ci și accesul pacienților la serviciile medicale, transmite Guvernul printr-un comunicat. 

Vezi și: Rectificare bugetară. Viorica Dăncilă: Guvernul a luat decizia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel