BLOCAJ în justiție după abrogarea OUG 13. Gheorghe Iancu: O mare GREȘEALĂ

Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului
Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului

Gheorge Iancu, fost Avocat al Poporului, a vorbit, la Antena 3, despre OUG 13. 

Astăzi CCR trebuie să se pronunțe cu privire la constituționalitatea OUG 13, la sesizarea actualului Avocat al Poporului, Victor Ciorbea. 

”Abrogarea OUG 13, o mare greșeală”

”Acel text, fiind abrograt, CCR nu se mai poate pronunța, iar OUG 14 nu este sesizată la Curte.” a spus Gheorghe Iancu. Cât despre ipoteza că unele prevederi ale OUG 13 ar fi în vigoare, fostul Avocat al Poporului a spus că ”textul, din punct de vedere al dreptului constituțional, și-a produs efectele, adică punctul doi din OUG și-a produs efectele, iar pe baza principiului legii mai favorabile urmează să se aplice în continuare, dar asta nu înseamnă că permite CCR să se pronunțe asupra unui text abrogat. După părerea mea, a fost o mare greșeală abrograrea.” a spus Gheorghe Iancu, la Antena 3. 

Blocaj în justiție

Fostul Avocat al Poporului a mai precizat că ”doamna Prună nu a catadicsit să emită ordonanța și trecuse foarte mult timp. (...) Ei (n.r. Guvernul Grindeanu) au încercat s-o rezolve, pentru că era foarte urgentă, nu urgentă. Textul atunci ca și acum nu mai este în vigoare. Până la urmă se fac dosare la procuratură în mod forțat, se trimit la instanță și apoi judecătorii nu le judecă”. 

Dosarul ”OUG 13”, ”foarte grav”

Călin Popescu Tăriceanu a sesizat CCR cu privire la existența unui conflict juridic între Guvern și Ministerul Public, după ce DNA a deschis dosarul ”Ordonanța 13”. Gheorge Iancu a afirmat că este justificată problema sesizată de președintele Senatului. El a adăugat că este ”foarte grav pentru că în Constituție scrie cine emite Ordonanțe” și ”Parchetul nu a făcut decât să bănuie că acele persoane care sunt `implicate` în realizarea OUG ar favoriza infractorul, adică infractorul fiind Dragnea, dar e doar o supoziție, nu au cum să dovedești intenția”. 

Fostul Avocat al Poporului susține că ”implicarea este evidentă, nu trebuia să se interpună Parchetul în atribuțiile Guvernului, doamna Kovesi a forțat lucrurile”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel