Blănculescu, despre DEMISIA Ioanei Petrescu: "Să-și asume greșeala"

Consilierul onorific al premierului, Ionel Blănculescu, a dezmințit informația transmisă de noul ministru al Finanțelor. Ioana Petrescu a declarat că dacă nu va crește acciza, vor fi probleme cu plata salariilor și pensiilor. 

Ministrul de Finanțe a fost întrebat la Adevărul Live dacă există pericolul ca pensiile și salariile să nu fie plătite, dacă acciza nu va crește de la 1 aprilie. A răspuns: "Da. Sunt 2 miliarde. Gândiți-vă. Evident că există un pericol foarte mare pentru că o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt de genul celor descrise de dvs, vrând nevrând trebuie acoperite".

Consilierul onorific al premierului a dezmințit afirmația tânărului ministru, la B1 TV: "Valoarea accizei la nivel nominal care va fi încasată, în jur de 5-600 de milioane de euro, e infimă raportat la anvelopa salarială și de pensii. Nu aș putea spune că este vorba de o minciună, ci despre o interpretare fiscal-bugetară pe care orice ministru de finanțe ar face-o. Cred că este o declarație scoasă din context. Salariile și pensiile nu sunt influențate de încasarea sau neîncasarea accizei".

Întrebat dacă Ioana Petrescu ar trebui să-și dea demisia, după greșeală făcută, Ionel Blănculescu a răspuns: "Eu cred că ministrul Finanțelor trebuie să-și asume această declarație greșita, nefericită și regretabilă, iar noi să oprim această avalanșă de exagerări. Nu e vorba de demisie, e vorba de o greșeală făcută de un ministru aflat la începutul mandatului". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel