Blănculescu, despre creșterea spectaculoasă a PIB-ului

agerpres_6575787
agerpres_6575787

Analistul economic Ionel Blănculescu a explicat, vineri, cum a ajuns PIB-ul să aibă o creștere spectaculoasă în 2013 față de 2012. 

"Putem spune că nu este nimic suprinzător, este o tendință, care, iată, se păstrează. După cum știți am prezentat că anul 2014 va fi un an foarte bun din punct de vedere economic, chiar mai bun decât acest an, chiar mai bun, decât 2013. Noi avem în economie o teorie a semnalelor. Semnalele arătau că așa se va întâmpla. Rețineți că trimestrul III din 2013 față de trimestrul III din 2012 a avut o creștere însemnată de 4%, făcând ca primele nouă luni din 2013 față de primele nouă luni din 2012 să aibă o creștere de 2,7%, ceea ce iar a reprezentat un semnal și, bineînțeles, trimestrul IV nu a făcut altceva decât să demonstreze această tendință de creștere a economiei românești- 5,1%", a declarat consilierul onorific al premierului Victor Ponta, la România TV.

Nou model de creștere economică pentru România

Ionel Blănculescu a adăugat: "Asistăm astăzi la punerea în aplicare a unui nou model de creștere economică pentru România, care iată își arată rezultatele. Spuneam și anul trecut, reconectăm România la piețele tradiționale, încercăm să scoatem România și economia României din captivitatea unei piețe elitiste a Uniunii Europene, în care ratele de profit sunt foarte mici. Dacă priviți chiar la Renault, la cifre de afaceri de miliarde de euro, veți constata că din 2008 până acum Renault nu a crescut ca rată de profitabilitate de 2%. Asta înseamnă că eforturile, chiar dacă sunt foarte mari, nu sunt atât de profitabile pentru economia României. Odată cu recuplarea României la piețele tradiționale, un proces aflat în plină desfășurare, veți constata că va crește și profitabilitatea exporturilor, profitul net din exporturi va fi mult mai mare".

Vezi și: Creștere neașteptată a PIB-ului, cu MULT peste cea estimată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel