Blaga, urmărit penal. Chirieac: PNL primește o lovitură de măciucă

Copreședintele PNL Vasile Blaga a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA pentru trafic de influență. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, legat de acest subiect.

"PNL are toate șansele să meargă către 15%. În noul PNL, liberalii de sușă sunt seminariști, la colocvii, la cafenea... Coloana vertebrală, cel puțin al ultimelor alegeri locale, a fost dată de vechii PDL-iși, dl Boc, dl Hava, dl Falcă, dl Scripcaru (care și-a dat demisia, dar a rămas cu PNL). Ori fără conducerea lui Blaga, cu toate aceste persoane rămase orfane, nu m-ar mira să-i văd pe la PMP. Structurile PNL-iste în teritoriu sunt foarte împărțite. O parte sunt pe la PMP, o parte pe la ALDE. În acest moment, văd o schimbare majoră pe scena politică românească", a declarat Bogdan Chirieac.

De asemenea, analistul politic consideră că odată cu punerea sub urmărire penală a lui Vasile Blaga, PNL a primit "o lovitură de măciucă".

"Este inculpat, este sub control judiciar, dar nu este o măsură preventivă severă cerută pentru Vasile Blaga. (...) Nu știu ce se va întâmpla cu dosarul lui Vasile Blaga. Politic însă, PNL primește o lovitură de măciucă în acest moment", a mai spus Bogdan Chirieac.

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de senatorul Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare, pentru trafic de influență, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Copreședintele PNL Vasile Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

În dosar, sunt urmăriți penal Gheorghe Ștefan, la data faptelor vicepreședinte al unui partid aflat la guvernare și primar al municipiului Piatra Neamț, pentru trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, și Horațiu Bruno Berdilă, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru cumpărare de influență.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel