Blaga: Trecerea STS la MAI va fi blocată la Curtea Constituțională

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că secretarul de stat Raed Arafat este cel mai potrivit pentru a coordona Departamentul pentru situații de urgență înființat în cadrul Ministerului de Interne. Vasile Blaga este de părere că trecerea STS la MAI nu va trece de Curtea Constituțională.   

"Referitor la decizia de înființare a Departamentului pentru situații de urgență în cadrul Ministerului de Interne, noi l-am susținut pe domnul Raed Arafat și credem că e cel mai potrivit în acest moment. Domnul președinte îl susține pe domnul Opriș. Cred că oamenii vor decide foarte clar în cine au mai mare încredere — în domnul Arafat sau în domnul Opriș. Fiecare rămâne cu cel în care are încredere", a afirmat Ponta în ședința BPN al PSD.

Pe de altă parte, PDL amenință că trecerea STS în subordinea lui Raed Arafat va fi blocată de Curtea Constituțională.

"La noi în Constituție, unde sunt prevăzute și responsabilitățile CSAT-ului, și care sunt responsabilitățile fiecărei instituții ca atare, el este (STS - n.r) instituție independentă în coordonarea  președinției. Asta este situația legală și constituțională de astăzi în România. De aceea nu  va trece de Curtea Constituțională", a declarat președintele PDL, Vasile Blaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel