Blaga şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al PDL: Iubesc partidul ca pe propria mea familie

vasile blaga, pdl
vasile blaga, pdl

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a depus, luni, la Comisia pentru pregătirea Convenţiei Naţionale din 14 mai, cererea de a candida pentru un nou mandat, însoţită de moţiunea "O Românie dreaptă, o Românie europeană", precum şi de cele 35 de semnături necesare.

Blaga a venit la sediul central al PDL însoţit de susţinători ai săi, între care Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu, Cezar Preda, Costică Canacheu, Cătălin Croitoru, Radu F. Alexandru, Cristian Rădulescu, Mihail Boldea. De asemenea, Radu Berceanu l-a aşteptat la Blaga la sediu, fiind în comisia de organizare a congresului, scrie Mediafax.

Fostul ministru de Interne nu a fost aşteptat în curtea sediului de membri ai partidului, aşa cum s-a întâmplat la lansarea candidaturii lui Emil Boc.

Gheorghe Falcă a precizat că după-amiază comisia de organizare va preciza dacă dosarele de candidatură la şefia partidului îndeplinesc condiţiile statutare.

Vasile Blaga a declarat că se înscrie în cursă pentru că este convins că partidul are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, arătând că, fiind mai mult concentrat pe guvernare, PDL a anjuns să sufere în interior în privinţa deciziei politice. "În primul rând candidez pentru că sunt convins că partidul are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, de o nouă abordare, o nouţă acţiune politică, a lucrului bine făcut", a afirmat Blaga. El a precizat că activează în partid de 20 de ani. "Îl iubesc ca pe propria mea familie şi cred în destinul lui politic", a adăugat secretarul general al PDL. Vasile Blaga a mai spus că va candida pentru că întotdeauna a spus lucrurilor pe nume şi că se poate mai bine. "Fiind concentrat mai mult pe guvernare, partidul a ajuns să sufere în interior în ceea ce priveşte dezbaterea şi decizia politică", a apreciat Blaga, adăugând că nu atacă şi nu critică pe nimeni, dar acest lucru rămâne o realitate, o stare de fapt, care trebuie schimbată. Blaga a mai spus că PDL este singurul partid de centru-dreapta şi el candidează pentru că PDL trebuie să fie un partid puternic, unit, un partid popular modern. "Partidul are nevoie de o rupere de ritm, de o nouă abordare şi trebuie să aleagă un preşedinte care poate să asigure încă patru ani de guvernare", a mai spus Blaga, adăugând că el are un proiect pentru partid şi pentru România. El a adăugat că a intrat într-o competiţie firească, ce este a ideilor şi nu un război, cu "menirea" să aducă PDL "aproape de inimile românilor". Secretarul general a spus că adversarii sunt în PSD şi PNL, partide care încearcă prin "populism" să-i "păcălească" pe români. Vasile Blaga a mai arătat că PDL trebuie să rămână la putere şi acesta este un obiectiv realizabil, construind "un parteneriat sincer" cu Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel