Blaga: „Regionalizarea - în 2013 sau niciodată”

Vasile Blaga
Vasile Blaga

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că dacă reorganizarea administrativ teritorială a României nu se va realliza în anul 2013, atunci aceasta nu se va mai înfăptui.

„Când discutăm de regiuni din nou trebuie să discutăm despre Constituţie. Actualmente textul Constituţiei spune că România este împărţită în judeţe, comune, sate, oraşe. În primul rând niciun politician român nu poate fi de acord cu o regionalizare a României pe viitor pe criterii etnice. Deci lucrul acesta este exclus, nu despre asta discutăm. Mai departe când discuţi de o reorganizare administrativă, în primul rând trebuie să ajungi la regiuni care pe o perioadă cât mai lungă de timp să fie eligibile”, a spus Vasile Blaga la Realitatea Tv.

Conform liderului PDL cele opt regiuni, aşa cum sunt trasate în prezent sunt prea mari. El a dat exemplul Moldovei care, în opinia lui, ar trebui să fie divizată în două părţi.

„Dacă nu se pune problema reorganizării teritoriale a României în 2013 nu se mai face pentru că în an pre electoral nicio formaţiune politică nu poate să spună că desfinţează unităţi administrative pentru că nu îi mai votează primarii lui. Iar USL-ului îi va fi foarte greu în momentul ăsta pentru că are foarte mulţi preşedinţi de CJ (...). Pot să rămână judeţele, dar cu competenţe mult reduse”, a colncluzionat Vasile Blaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel