Blaga: Reding ne-a dat un avertisment. Ne pregătim de un raport negativ pe MCV și o nouă amânare la Schengen

Vasile Blaga
Vasile Blaga

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni,  că afirmațiile comisarului european pentru Justiție, Viviane Reding, potrivit cărora în România nu este respectat statul de drept s-ar putea reflecta într-un raport MCV negativ și o amânare a intrării României în Schengen.

"Ce s-a întâmplat în vara trecută știm cu toții. Și Reding și ceilalți de la Bruxelles, celelalte oficialități, au analizat cu multă atenție declarațiile din ultima perioadă ale premierului, când, din nou, au început atacurile la instituții fundamentale ale statului, la Curtea Constituțională. Vă reamintesc poziția domnului premier în momentul în care Curtea Constituțională s-a pronunțat împotriva Codului insolvenței și a spus că-l încurcă să combată evaziunea fiscală. Lucrurile acestea nu fac decât foarte mult rău României și, e clar, ne vom pregăti de un raport MCV din nou negativ și din nou vom discuta despre intrarea în Schengen la calendele grecești", a afirmat Blaga, înainte de ședința BPN al PDL.

 Întrebat dacă în opinia sa pentru "abateri" de genul celor pe care le-a menționat este nevoie de sancțiuni la nivelul UE, Blaga a spus: "Nu, nu cred că se va ajunge până acolo. Din păcate, este sancționat poporul român, nu sunt sancționați doar domnul Ponta și USL-ul".

 Declarația lui Vasile Blaga vine în urma interviului pe care comisarul european pentru Justiție, Viviane Reding, l-a acordat publicației "Die Zeit", în care a menționat  România și Ungaria printre țările în care statul de drept nu este respectat sau este chiar pus sub semnul întrebării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel