Blaga: PDL nu mai inițiază vreo abordare privind scandalul steagului secuiesc

Democrat-liberalii renunță să mai inițieze vreo abordare privind solicitarea Parlamentului de a oferi o poziție oficială în scandalul steagului secuiesc, întrucât și atunci când vrei să faci "un lucru bun", există politicieni care "inflamează" opinia publică, ceea ce nu face bine niciunei părți implicate, a declarat, luni, liderul PDL, Vasile Blaga. 

[caption id="attachment_284292" align="alignleft" width="284"] Sursa foto: Agerpres[/caption]

Întrebat cu privire la anunţul de duminică al prim-vicepreşedintelui PDL Cezar Preda, referitor la intenția partidului de a solicita Parlamentului o poziție oficială privind scandalul steagului secuiesc, Vasile Blaga a răspuns: ,,Am avut ieri ( duminică n.r.) intenţia de a avea o abordare echilibrată a acestei teme care risca să inflameze opinia publică şi astăzi s-a şi întâmplat. Am văzut intervenţii nelalocul lor ale lui Puiu Haşotti şi Adrian Năstase de aceea nu mai iniţiem nicio astfel de abordare pentru că iată unde se ajunge. Vrei să faci un lucru bun şi mulţi doresc să ducă această temă într-o dezbatere naţionalistă care nu face bine nici României şi nici Ungariei şi nu o mai abordăm ", citează NewsIn.

"Parlamentul României, așa cum este el construit în spirit european, nu a reacționat până în acest moment la ceea ce s-a întâmplat în acest subiect (al steagurilor secuiești, n.red.). A fost, din punctul meu de vedere, picătura care a umplut paharul, poziția Parlamentului Ungar și, ca răspuns, Parlamentul României trebuie să aibe o dezbatere de urgență și să se poziționeze cu privire la modul în care România, prin Parlamentul său, vede rezolvarea acestei probleme”, a declarat, duminică, prim-vicepreședintele PDL, Cezar Preda, criticând că premierul Victor Ponta ”întâi s-a înfoiat” și ”mai rău a inflamat” scandalul steagurilor secuiești, iar reacția MAE și a autorităților române ”au fost slabe și fără conținut”. "Ponta întâi s-a înfoiat, întâi a vorbit din vârful limbii, a crezut că se adresează activului de partid și mai rău a inflamat. Bâlbele din zona MAE, reacțiile întârziate ne-au condus la o nouă escaladare a acestui conflict, iar în ceea ce privește luările de poziții ale autorităților statului român, responsabile cu aplicarea legii, fiecare dintre noi am văzut că ele au fost slabe și fără conținut”, a completat liderul pedelist.

Cezar Preda a susținut și că PDL ”va cere Parlamentului României să elaboreze o declarație de presă ca să aibe o poziție oficială în opoziție cu poziția Parlamentului ungar” și vor merge luni cu un draft, iar toate partidele politice să iasă într-o declarație comună în care să spună care este poziția Parlamentului României în acest scandal. ”Noi vom face mâine un draft pe care îl vom înainta Parlamentului și, în consens, toate partidele politice va trebui să ieșim cu o declarație de presă, declarație comună, adresată Parlamentului ungar. Aceasta este dorința noastră. Conținutul acestei declarații nu poate fi atributul numai al unui partid, noi vom face propunerile noastre”, a mai spus el.

Ulterior, premierul Victor Ponta a îndemnat luni presa, referitor la propunerea lui Cezar Preda privind o poziție a Parlamentului în “războiul steagurilor“, să nu “asculte de toți proștii”.

"Nu PDL-ul (vrea asta, n.red.) nu cred, cred că-i Cezar Preda, dar pe Cezar Preda nu trebuie să-l ascultați, nu ascultați toți proștii, totuși, nu se poate. Mi-am mai spus părerea despre Cezar Preda, nu mi-a schimbat-o, să nu o luați ca pe o jignire, dar spune numai prostii și e o mare greșeală să-l băgăm în seamă", a declarat Ponta, despre cererea lui Preda ca Parlamentul să ia o poziție oficială referitoare la stegurile secuiești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel