Blaga: Mi-ar plăcea să am oameni ca Rus și Dobre în PDL

blaga_gandul
blaga_gandul

Liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a declarat într-un interviu la Gândul Live că nu a dorit să îi dea un telefon fostului ministru de Interne, Ioan Rus, după demisia sa din MAI, însă i-ar plăcea să aibă în partid oameni precum Rus şi Victor Paul Dobre, doar că ,,îi respectă prea mult”, că să le facă propunerea de a se înscrie în PDL.

Întrebat ce părere are de gestul fostului ministru de Interne Ioan Rus de a-şi da demisia de la MAI, președintele Vasile Blaga a spus că pesedistul ,,a procedat foarte corect”, nedorind să comenteze ”declarațiile politice ulterioare ale acestuia. ,,A procedat foarte corect ( că şi-a dat demisia Ioan Rus n.r.). În momentul când a simţit presiuni asupra domniei sale să încalce legea cred că a procedat corect”, a conchis Blaga

Democrat-liberalul a precizat că în perioada când era ministru de Interne, a avut o relaţie ,,foarte bună” cu Ioan Rus, iar Victor Paul Dobre era ,,mâna lui dreaptă”, atunci când pleca din minister. ,,Domnul Rus fusese ministru de Interne înaintea mea şi în momentul în care avusese anumite realizări (…) dânsul a fost extrem de disponibil. Nu îl ştiam din alte medii, dar este extrem de disponibil. Şi aşa am avut o relaţie foarte bună. Pe domnul Dobre cred că este unul din puţinii parlamentari PNL pe care nu i-am ştiut înainte de a fi numit secretar de stat la Interne. El fusese deputat, lucrase și în Comisia de administratie în Cameră. După două săptămâni mi-am dat seama că este om de toată isprava astfel încât în momentul în care plecam în ţară sau din ţară (…), mâna mea dreaptă în minister a fost domnul Dobre. Şi har Domnului au trecut peste noi lucruri grele”, a precizat Blaga.

Întrebat de moderatorul emisiunii, Claudiu Pândaru, dacă i-ar plăcea să aibă în PDL oameni precum Ioan Rus şi Victor Paul Dobre, Blaga a răspuns că da, doar că ,,îi respectă prea mult” ca să le facă o astfel de propunere. ,,Da, dar nu vor veni", a replicat el, menţionând că nu le-a propus să vină în PDL. "Îi respect prea mult ca să îmi treacă prin cap să le fac o astfel de ofertă”, a spus preşedintele PDL.

Liderul PDL nu a discutat absolut ”nici măcar un cuvânt” cu Ioan Rus după ce acesta și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne”, iar pe perioada cât acesta a fost în funcție, chiar a evitat acest lucru, pentru a nu da curs speculațiilor. ,,Nu am avut ocazia  şi nu am vrut să îi dau telefon unui om, ce să îi spun?”, Nu, nu am discutat, am evitat şi discuţii chiar personale pe perioada când domnia sa a fost ministru pentru că lumea ştia că am avut şi am o relaţie cordială şi cu dânsul şi cu domnul Dobre”, a explicat Blaga, la întrebarea dacă a vorbit cu Rus, după demisia acestuia.

Întrebat dacă a evitat o convorbire telefonică cu Rus de frică să nu aibă telefonul ascultat, Blaga a negat că acesta ar fi motivul: ”Nici nu știu cui îi este ascultat telefonul” a răspuns liderul PDL, mărturisind ulterior că nu știe dacă aparatul său este asculat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel