Blaga merge la Congresul PPE cu o delegație de 35 de persoane

blaga ataca miscarea populara 2
blaga ataca miscarea populara 2

Partidul Democrat Liberal va fi reprezentat la Congresul Partidului Popular European din 6-7 martie, de la Dublin, de președintele Vasile Blaga, care conduce o delegație formată din 35 de persoane, a precizat pentru DC News Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvânt al formațiunii din Modrogan.

Aproximativ 2.000 de membri ai familiei populare europene urmează să-l aleagă pe candidatul PPE la președinția Comisiei Europene. La Congresul din Irlanda au fost invitați și populari de soi, oameni de stat și de guvern precum Antonio Samaras, premierul Greciei, Mariano Rajoi, prim-ministrul Spaniei, sau Traian Băsescu, președintele României. Șefii de stat nu au, teoretic, culoare politică, dar de regulă sunt invitați la reuniunile de partid.

Înainte de ruptura dintre PDL și Traian Băsescu, șeful statului obișnuia să reprezinte popularii din România la reuniunile PPE, chiar dacă, procedural, această sarcină îi revenea lui Vasile Blaga.

PDL și UDMR sunt singurele partide din România parte a celei mai mari familii europene, aceea a popularilor.

Fostul premier al Luxemburgului, Jean-Claude Juncker, are cele mai mari șanse să devină candidatul PPE la președinția Comisiei Europene, mai ales după ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a declarat public sprijinul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel