Blaga, despre candidatura la europarlamentare: Fără să mă laud...

Bogdan Cotigă / 11 oct 2018 / 13:02 Salveaza PDF Comentarii
Iohannis
Descriere foto: Iohannis

Vasile Blaga a declarat că ar putea contribui în calitate de europarlamentar în grupul PPE la 'destule lucruri bune pentru România', afirmând că are 'o anumită experienţă'.

'Eu cred că aş putea contribui în grupul PPE la destule lucruri bune pentru România din zona în care mă pricep, evident, în tot ceea ce înseamnă parcursul pe care l-am avut pe Schengen şi nu cred, fără să mă laud, că sunt prea mulţi oameni care şi au conexiuni la Bruxelles cu cei cu care am negociat la momentul respectiv eliminarea clauzei de salvgardare, pentru că ştiţi că am răspuns de ea. (...) Deci, am o anumită experienţă, zic eu, partidul va hotărî mai departe, sigur', a declarat Vasile Blaga, joi, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, întrebat de ce s-a decis să candideze pentru alegerile europarlamentare.

De ce și alți lideri PNL vor în PE

Fiind întrebat de ce lideri importanţi ai partidului, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Crin Antonescu, Alina Gorghiu, doresc să candideze la europarlamentare, Blaga a spus: 'Asta nu înseamnă că nu poţi ajuta partidul în permanenţă, eu ştiu că europarlamentari au susţinut din greu şi campania prezidenţială şi campania pentru alegerile generale, deci asta nu e nicio problemă'.

'Pe de altă parte, eu cred că sunt oameni cu foarte multă experienţă care pot spun multe lucruri la Bruxelles', a afirmat Blaga.

Fostul copreşedinte PNL a punctat că politica de la Bruxelles devine 'tot mai importantă', în contextul în care 'euroscepticii câştigă teren în toată Europa'. 'E nevoie de o susţinere puternică pentru această construcţie care este Uniunea Europeană, unde este locul nostru ', a mai spus Blaga. Pe ordinea de zi a şedinţei Biroului Politic Naţional figurează şi pregătirea alegerilor europarlamentare. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25