Blaga, despre alegeri în octombrie: Ponta vrea să ascundă incompentența Guvernului

blaga
blaga

Victor Ponta vrea să ascundă proba cea mai clară a incompetenței Guvernului pe care îl conduce”, respectiv dezbaterea bugetului pentru 2013, susține șeful de campanie al PDL, Vasile Blaga, în legătură cu intenția Executivului de a devansa alegerile parlamentare în octombrie.

”Am constatat cu profundă nemulțumire că Guvernul Ponta dorește alegeri în octombrie. Motivul este evident: Guvernul Ponta se teme de propriile fapte. Consider că manevra pe care o încearcă Victor Ponta urmărește să aducă alegerile parlamentare mai aproape și să împingă dezbaterea bugetului pentru 2013 după alegerile parlamentare din toamnă”, precizează democrat-liberalul Vasile Blaga în cadrul unui comunicat de presă remis redacției DCNews.

Potrivit lui Blaga, ”Victor Ponta dorește, de fapt, să evite dezbaterea bugetului înainte de alegeri pentru că în bugetul pe 2013 se află adevărul despre situația economică proastă creată de USL și despre costurile măsurilor anunțate de USL pentru anul următor”.

Astfel, premierul știind ”care e realitatea economică de care este răspunzător, dar pe care vrea să o ascundă și refuză să o prezinte românilor, Victor Ponta dorește, de fapt, ”să ascundă proba cea mai clară a incompetenței Guvernului pe care îl conduce”, se arată în comunicatul PDL.

Vasile Blaga consideră că este absurd că un guvern, care ”anunță încontinuu măsuri economice pentru 2013”, de altfel ”nechibzuite și imposibil de pus în practică” în opinia sa, nu se grăbește să întocmească tocmai bugetul pentru anul viitor.

”Îi atrag atenția lui Victor Ponta asupra faptului că deține funcția de prim-ministru și are datoria să respecte obligațiile ce revin unui șef de guvern față de alegători și plătitorii de impozite. De asemenea, Victor Ponta are datoria să lase alegerile din toamnă la locul lor, la termenul prevăzut de Constituție”, afirmă Vasile Blaga.

Președintele de campanie al PDL îl avertizează pe premier că "bugetul de stat nu este o jucărie în mâna unui prim-ministru care îşi face calcule electorale".

”Bugetul de stat este un test pentru competența unui Guvern și o probă de curaj pentru un prim-ministru care își asumă propriile decizii. Un prim-ministru care încearcă să ascundă bugetul, împiedicându-i pe români să-l cunoască la timp, poate fi un scamator trecător, dar nu un bărbat de stat”, precizează Vasile Blaga în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel