Blaga: Decizia CCR de astăzi dovedeşte că instituţia nu este implicată politic

blaga
blaga

Liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a afirmat, joi, pentru Mediafax, că în urma respingerii de către judecătorii CCR a sesizării PDL, privind revocarea preşedintelui Senatului, nimeni nu mai poate acuza instituţia de o "anumită implicare politică", iar motivarea Curţii va reglementa raportul dintre Constituţie şi Regulamentul Senatului.

"Nu am comentat niciodată deciziile CC, dar din decizia de astăzi nimeni nu mai poate acuza Curtea de o anumită implicare politică, cum a făcut USL în timpul şi după referendum", a declarat preşedintele PDL,  după ce judecătorii Curţii Constituţionale au decis că procedura de înlocuire a lui Vasile Blaga de la conducerea Senatului a fost constituțională..

De asemenea, liderul democrat-liberalilor crede că prin decizia CC va fi reglementată situaţia raportului dintre Constituţie şi Regulamentul Senatului.

"Înainte erau decizii ale CC că un preşedinte al Senatului nu putea fi revocat decât la cererea grupului parlamentar care l-a propus, cu excepţia cazului în care încălca Regulamentul. După această decizie a CC, în motivare Curtea va reglementa situaţia raportului dintre Constituţie şi Regulamentul Senatului, în interpretarea că la începutul legislaturii este ales un preşedinte al Senatului şi de câte ori se va schimba majoritatea Senatului se va putea schimba şi preşedintele Senatului", a explicat Vasile Blaga.

În urma deciziei de astăzi a Curţii Constituţionale privind sesizarea PDL depusă în 14 septembrie, Crin Antonescu îşi păstrează funcţia de preşedinte al Senatului până la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel