Blaga: În ce condiții va colabora PDL cu Mișcarea Populară la alegeri

blaga
blaga

Presedintele PDL Vasile Blaga a explicat miercuri în ce condiții formațiunea pe care o conduce va colabora cu nou-înființatul Partid Mișcarea Populară.

Vasile Blaga a transmis că își dorește o dublă colaborare cu Partidul Mișcarea Populară la alegerile europarlamentare, însă cu o singura condiție: PMP să nu "agreseze" PDL.

“Era previzibilă înscrierea. Au îndeplinit condițiile, este în regulă. Mai departe, relațiile dintre Partidul Mișcarea Populară și Partidul Democrat Liberal vor depinde mai mult de Partidul Mișcarea Populară. Dacă vor agresa PDL și structurile lui, sigur că vom fi adversari. Asta ar înseamna, de altfel, să-și încalce și manifestul cu care au pornit la drum, că ei se adresau coamenilor nemulțumiți de politică, care nu s-au prezentat la vot. Asta au declarat la început. În continuare, temperatura relațiilor dintre noi va depinde de comportamentul lor”, a spus liderul democrat-liberal, citat de pesurse.ro.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PDL să colaboreze cu PMP la europarlamentare, Blaga a ținut să precizeze că susține “la fel de apăsat” liste separate, dar există totuși două paliere pe care se poate colabora - anume un pact de neagresiune și monitorizare comună în secțiile de vot.

“Putem nu numai cu Partidul Mișcarea Populară, dacă relațiile sunt normale, cu toate forțele de pe dreapta să avem o colaborare, în sensul să nu avem atacuri reciproce și, mai mult, în tot ceea ce înseamnă o zi electorală care nu este simplă, cu oameni în secții de votare, astfel încât să nu se poată întâmpla lucruri nelegale în sectiile de votare”, a mai explicat președintele PDL.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel