Blaga: Cabinetul Cioloș nu e un guvern-pelerină de vreme rea

Cabinetul Cioloş nu este un "guvern - pelerină pentru vreme rea" pe care politicienii să îl folosească drept ţap ispăşitor, a declarat marţi, în plenul reunit al Parlamentului, co-preşedintele PNL Vasile Blaga. Totodată, acesta a precizat că liberalii vor sprijini acest nou guvern de tehnocrați, dar că tot ceea ce doresc este "să fie consultaţi şi informaţi în prealabil".

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a subliniat că Executivul Cioloş va avea toate atribuţiile şi responsabilităţile unui guvern învestit constituţional de Parlament, însă 'va trebui în acelaşi timp să repare, să administreze şi să construiască'.

"Nu este un guvern-pelerină pentru vreme rea, nu este nici un guvern pe care politicienii să îl folosească drept scuză sau ţap ispăşitor. Pe de altă parte, Guvernul condus de Cioloş nu va înlocui şi nici nu are cum, într-o democraţie, partidele, politicul şi Parlamentul, dar are datoria să colaboreze cu ele. (...) Va fi un guvern tehnocrat, menit doar nu să închidă criza politică generată de fostul Guvern Ponta, dar şi să înceapă implementarea unor reforme importante ratate, compromise sau ignorate de Executivul precedent. Provocarea cea mai importantă este să facă paşi concreţi şi semnificativi pentru România lucrului bine făcut", a spus Blaga, citează Agerpres.

[citeste si]

Porivit liderului liberal, pentru ca guvernarea Cioloş să fie una eficientă este "absolut necesar un decont al guvernării Ponta", guvernarea Cioloş să fie una eficientă este "absolut necesar un decont al guvernării Ponta", nu pe vorbe, ci pe cifre.

"Aici nu e vorba de placa uzată a dezastruoasei moşteniri, ci este o cerinţă de minimum bun simţ", a precizat Blaga.

Care sunt atuurile Cabinetului Cioloș

Totodată, Blaga a transmis că PNL va sprijini Executivul Cioloș, iar acest sprijin se va extinde dincolo de votul pentru învestitură.

"Suntem în faţa unui nou început. Avem în faţă o echipă condusă de un premier desemnat pe care îl ştim cu toţii ca un om serios, competent şi cumpătat. Membrii Guvernului sunt în marea lor majoritate oameni tineri. Este un guvern tehnocrat, dar să fim corecţi, nu e format 100% din oameni care nu avut de-a face vreodată cu politica şi partidele. (...) Avem o echipă guvernamentală cu atuurile prospeţimii, competenţei şi cu o viziune modernă şi pro-occidentală. (...) Guvernul Cioloş va fi susţinut parlamentar şi politic de PNL, deşi nu ştiu ca vreun membru al Cabinetului să fi fost membru al PNL. Noi nu doar că îi dăm votul de învestitură. Îl vom sprijini pe tot parcursul mandatului său. Tot ce dorim este să fim consultaţi şi informaţi în prealabil şi apreciez atitudinea deschisă şi mesajul de comunicare şi dialog al premierului desemnat", a mai spus Blaga. 

Guvernul Cioloș a primit, marți, votul de învestitură în Parlamentul României, 389 de aleși votând "pentru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel