Blaga, avertisment pentru PNL: Este extrem de periculos

Vasile Blaga - PNL
Vasile Blaga - PNL

Vasile Blaga a declarat vineri, la Timişoara, că politicienii care nu au tras învăţăminte din mesajele pe care societatea li le-au transmis, mai ales în ultimul an, nu vor avea viitor în politică.

'Cred că cei care nu au învăţat nimic din ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, şi mai ales la sfârşitul anului trecut, nu vor avea un viitor în politică. Cel mai mare pericol pentru PNL este să nu aplicăm ceea ce am promis, cum la fel de periculos este să fi heirupist în astfel de situaţii şi să creezi criterii doar pentru (...) ca să ai tovarăşi de drum, iar mâine dimineaţă, când nu mai ai nevoie de ei, să fie foşti tovarăşi de drum. Nici aşa nu e bine, dar nici să ne facem că nu am înţeles nimic din ceea ce ne-a spus strada; este extrem de periculos pentru PNL', a afirmat Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.

Copreşedintele PNL a reiterat faptul că acei candidaţi care nu îndeplinesc condiţiile de integritate prevăzute de partid, nu vor putea candida în alegeri.

'Dacă începe urmărirea penală pentru fapte de corupţie, poate candida, dar nu pentru noi. (...). Vom fi foarte atenţi cu fiecare candidatură', a spus Blaga. În altă ordine de idei, liderul liberal a mai afirmat că PNL vrea ca primarii să fie aleşi din două tururi de scrutin. 'Ne dorim două tururi de scrutin şi nu o spunem pentru prima dată. Am auzit discuţii de genul 'le-aţi votat'. Da, am votat, dar şi în Cameră şi în Senat, de fiecare dată, înaintea votului ne-am spus punctul de vedere şi ne-am susţinut amendamentul. (...). Am depus în Parlament un proiect de lege votat de PSD privind alegerea în două tururi. Unii se fac că nu văd lucrurile astea. (...). Noi nu discutăm despre restrângerea drepturilor electorale, ci dimpotrivă, noi lărgim drepturile electorale. Liviu Dragnea uită de Ordonanţa 55, uită că blochează aplicarea Deciziei Curţii Constituţionale în Senat, care spune să revină la situaţia iniţială cu primarii pe care i-au cumpărat pe bani de la alte partide. Noi ne dorim alegerea primarilor din două tururi. Până la urmă, cele două partide sunt favorizate, PSD şi PNL, cel puţin teoretic, din acest punct de vedere', a explicat Vasile Blaga.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel