Blaga afirmă că sunt mai mulți alegători decât a comunicat BEC

Vasile_blaga
Vasile_blaga

Vasile Blaga, președintele PDL, a subliniat, vineri, că cifra anunțată de Biroul Electoral Central, potrivit căreia 18,2 milioane de români au drept de vot, nu este corectă. El afirmă  că, în realitate, ,,sunt mult mai mulți", pentru că trebuie adăugați și cei 570.000 de românii cu domiciliul stabil în străinătate.

,,Ați văzut în iulie și august încercările disperate, repet, ale șefilor USL, a unor analiști politici, din păcate a unor ziariști care răsplătiți se găsesc pe listele lor acum de a spune că în România este un număr mult mai mic de votanți. Nici pe departe nu poate fi vorba de 18 milioane. Făceau o confuzie voită între recensământ și evidența populației, propuneau mini-recensăminte, doi miniștrii ( Ioan Rus și Victor Paul Dobre n.r.) care nu vroiau să intre în pușcărie și-au dat demisia pe tema asta, ca ieri să vedem că de fapt în România sunt peste 18,2 milioane de alegători cu drept de vot", a spus președintele PDL, într-o conferință de presă, potrivit NewsIn, citat de Cotidianul.

Blaga a adăugat că  ,,De fapt nici această cifră nu este corectă. Sunt mult mai mulți. Trebuie adăugați cei 570.000 de români care auu domiciliul stabil în străinătate. Ei au drept de vot la aceste alegeri, nu e vorba de alegeri locale, e vorba de alegeri generale. Au drept de vot. Sigur, lucrul acesta nu contează la stabilirea pragului electoral. E simplu, pragul electoral se stabilește în funcție de numărul voturilor valid exprimate și se calculează 5% și lucrul este foarte clar".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel