EXCLUSIV  Românii, NEMULȚUMIȚI de Black Friday. Sondaj cu rezultat șoc

BLACK FRIDAY 2017. Black Friday 2017 se apropie cu pași repezi. Vinerea Neagră este, în acest an, pe data de 17 noiembrie.

BLACK FRIDAY 2017. În acest context, DC News a lansat un sondaj cu întrebarea "Veți face cumpărături de BLACK FRIDAY?". Cititorii noștri au răspuns astfel:

DA - sunt reduceri de neratat - 18,14% (2075)


NU - Vinerea Neagră este o păcăleală - 81,86% (9363).

(w670)

BLACK FRIDAY 2017. Rezultatul acestui sondaj arată că interesul românilor pentru Black Friday a scăzut. Cei mai mulți dintre respondenți au zis că Vinerea Neagră este o păcăleală. De altfel, în România, se mizează prea mult pe naivitatea cumpărătorului, pe ideea că dacă merge în America, merge oriunde, dar lucrurile nu stau chiar așa.

BLACK FRIDAY 2017. Cumpărătorul latin achiziționează produse peste posibilitățile pe care le are și se îndatorează, face credite, pentru a dovedi că nu se uită la bani.

Tehnici de manipulare

BLACK FRIDAY 2017. În Vinerea Neagră se folosește tehnica de manipulare a marșului în care șuvoiul de oameni îi atrage în direcția dorită și pe cei care stau pe margine.

BLACK FRIDAY 2017. Mai există și tehnica de referire la persoana a treia, adică pe ideea că toți cumpără și doar acum este momentul să cumpărăm și noi.

Caracterul limitat al ofertei

BLACK FRIDAY 2017. În plus, vorbim și despre caracterul limitat al ofertei, dar și despre lipsa de critică a cumpărătorului român. În anii trecuți, au fost folosite și alte tehnici de manipulare, adică fake news-uri care arătau că, de exemplu, 1000 de oameni și-au cumpărat laptopuri cu un euro, astfel încât și alte persoane să stea cu ochii tot timpul, de Black Friday, pe respectivul site care a avut 'reduceri masive'.

[citeste si]

BLACK FRIDAY 2017. Mai nou, după cum arată sondajul DC News, oamenii au început să își dea seama că Black Friday este, în mare parte, o păcăleală. Un alt motiv este și faptul că nu există în România stocuri mari de produse care trebuie transformate, de urgență, în bani, așa cum este în SUA. În țara noastră, atunci când faci o comandă, produsul este livrat peste câteva zile, dovadă că nu este neapărat pe stoc.

BLACK FRIDAY 2017. Probabil va trece mult timp până când Black Friday își va recăpata aura. În plus, să nu uităm că anul acesta, Vinerea Neagră cade într-o perioadă în care moneda națională s-a depreciat în raport cu euro, motiv pentru care oamenii se gândesc de mai multe ori dacă scot sau nu bani din buzunar. Rămâne de văzut ce se va întâmpla de Black Friday, începând cu 17 noiembrie.

Sondaj printre americani

BLACK FRIDAY 2017. De altfel, PwC, cea mai mare companie de servicii profesionale, de consultanță și audit din lume și una dintre cele mai mari companii private, spune că, potrivit unui studiu, mai puțini americani intenționează să facă cumpărături de Black Friday 2017 (Vinerea Neagră) decât în anii precedenți. Această scădere se înregistrează pe măsură ce consumatorii se obișnuiesc cu reduceri mari pe tot parcursul anului.

BLACK FRIDAY 2017. "Black Friday și-a pierdut semnificația", a declarat Steven J. Barr, lider al pieței de consum pentru PwC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel