Urmărește emisiunea live


Black Cube și coaliția anti-DNA. Observația-cheie a lui Cozmin Gușă

Cozmin Gușă a spus că putem vedea o concordanță între modul în care acționa Black Cube în primăvara acestui an și ceea ce face acum coaliția anti-DNA, anti-Kovesi, formată ad-hoc în spațiul public înaintea alegeri.

Dosarul Black Cube este de o maximă importanță pentru România, consideră Cozmin Gușă. "Dacă au existat asemenea lupte la vârful statului român, cum se sugerează - că cineva ar fi dat aprobare pentru ca altcineva, șef de instituție, să fie monitorizat pentru a fi blocat sau șantajat, este grav", a completat acesta.

Este o problemă națională, mai ales dacă statul Israel nu vine cu o poziție oficială clară, "neînțelegând consecințele implicării Black Cube în jocul intern din România", a precizat consultantul politic. "Toate aceste date care se strâng din dosar, dacă nu se lămurește unde sunt, dacă sunt recuperate sau nu, fac să planeze un pericol și o suspiciune asupra Laurei Codruța Kovesi și asupra celor vizați de contactele ei. În acea perioadă în care a fost spionată a avut contacte de la președintele României în jos, care ar fi putut fi spionate", a explicat Gușă.

Convorbiri dubioase

Este greu de înțeles de ce încearcă o agenție cvasioficială a Israelului, chiar și în urma unui contract, să compromită șefa unei instituții foarte importante din România, afirmă Gușă, completând că inclusiv mărturiile legate de CD-ul pe care ar fi fost înregistrate convorbirile "sunt dubioase".

[citeste si]

"Îl consider cel mai important dosar al momentului pentru statul român și pentru echilibrul de la vârful statului român. Apare un intermediar din Israel care ar fi făcut legătura între Dragomir și cei de la Black Cube, dar și o româncă apropiată de Kovesi care ar fi refuzat apoi să discute detalii cu cei de la Black Cube. Procurorii se duc într-o zonă din ce în ce mai apropiată. Ne putem da seama că fie Dragomir minte când vorbește de protecție de la vârful statului român și atunci va suporta consecințele, fie nu minte și rămâne să vedem pe cine va indica el că l-ar fi girat de la vârful statului român pentru această acțiune. Zorella, dacă a primit informații clare de la Dagan, cu cine a discutat Dagan în statul român. Nu ne putem închipui că Zorella l-ar fi crezut pe cuvânt pe Dragomir, un om cercetat de DNA, plecat cu scandal, când i-a spus că în România există un accept pentru a fi cercetat un lider de la vârful statului român cu un rol foarte important în lupta anticorupție", a explicat Gușă.

Coaliție anti-DNA

Consultantul politic a evidențiat că toate acestea se întâmplă când în planul public s-a format ad-hoc o așa-zisă coaliție anti-DNA care acționează, de data asta, pe față, într-un plan similar cu ceea ce făceau cei de la Black Cube.

"Cei care azi acționează public în presă fac un lucru similar cu Black Cube, prezentând doar frânturi de dovezi, tot din dorința de a arăta că Laura Kovesi n-ar mai fi competentă să conducă DNA, fie pe motiv de doctorat, fie de cucuveaua mov, pe diverse motive care converg înspre date personale care ar fi infamante pentru șefa DNA în acest moment. Putem vedea o concordanță între ceea ce făceau Black Cube în primăvară și ceea ce în această toamnă s-a declanșat deja în plan public", a completat Gușă.

Actori importanți în război

Acesta susține că este nevoie să aflăm cât mai repede adevărul despre scandalul Black Cube de la procurori, pentru că acesta influențează încrederea la vârful statului român înainte de alegeri, într-o perioadă "foarte dificilă pentru regiune, cu un război rece reinstalat" care va deveni cu atât mai evident după alegerile din SUA și în care, spune consultantul politic, vom fi "actori importanți". "Nu putem merge în acest război dacă nu lămurim bine cât de puternici și cât de impenetrabili suntem la vârful statului român și DIICOT are datoria să realizeze această concluzie", a subliniat Gușă.

Referitor a interesul pe care Israelul l-ar avea în cazul Kovesi, consultantul politic a explicat că "ține și de intermediarul din Israel care a făcut legătura cu cei de la Black Cube". Nu câștigul financiar i-a animat, ci mai degrabă o anumită datorie, prietenie, sau alte lucruri, a precizat Gușă, amintind că "au acceptat să facă treaba și la jumătate de preț, iar acest detaliu, al înjumătățirii onorariului la pilot-automat poate fi interpretat de procurori. Dacă au fost interese, ele cu atât mai mult trebuie lămurite de statul Israel, pentru că acea calitate de foști ofițeri Mossad al celor de la Black Cube obligă Israelul la precizări clare și fără echivoc, pentru că noi suntem un partener corect în relație cu acest stat", a mai completat consultantul politic, conform Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel