Bitcoin. SUA, tot mai multe bancomate pentru tranzacția monedei virtuale

Popularitatea  Bitcoin a dus la înmulțirea automatelor care permit tranzacții cu moneda virtuală în SUA. Anul trecut au fost amplasate peste 28.000 de aparate.

Valoarea unei singure monede virtuale a ajuns la 58.000 de dolari, astfel că bancomatele care au început să se răspândească pe întreg tertoriul Statelor Unite permit celor interesați să vândă sau să cumpere moneda digitală sau să extragă cash în valută națională. Creșterea rapidă a valorii Bitcoin a impus amplasarea bancomatelor speciale.

Ce vedem, de fapt, este că pandemia COVID a fost un accelerator masiv pentru afaceri. Există numeroase magazine că acesta care au deja locaţii foarte bune şi preţuri fixe şi care caută servicii cu valoare adaugată că să crească numărul clienţilor, care să cheltuie dolarii în plus astfel încât afacerile să se menţînă pe un culoar bun”, spune Chris Yim, preşedinte şi fondator Lybertix.

Motivele pentru care oamenii aleg să folosească bancomatele și nu să facă tranzacții on-line sunt diverse.

Unii sunt plătiți în cash, alții nu au conturi bancare, alții vor să trimită bani în străînătate în condițiile anonimatului iar alții se simt mai confortabilă dacă lucrează cu bancomatele decât online.

Unele automate oferă bitcoins, altele perimit investitiii și în alte valute virtuale. Altele, ce-i drept mai puține, permit și scoaterea de cash dar au costuri suplimentare. Comisioanele variază între 6 și 20%, potrivit stiri.tvr.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel