Biserica Evanghelică din Sibiu, inaugurare după renovare. Klaus Iohannis și soția sa, prezenți. ”Am avut noroc cu o donație din Germania”

foto turnulsfatului.ro
foto turnulsfatului.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la slujba de inaugurare de la Biserica Evanghelică din Sibiu, după lucrările de renovare.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au fost prezenţi duminică la slujba de la Biserica Evanghelică din municipiul Sibiu, cu această ocazie având loc şi inaugurarea lăcaşului de cult după renovare. Biserica se află chiar în parohia de care aparține președintele Klaus Iohannis.

"Mi s-a părut şi mai primitoare, este o realizare foarte frumoasă"

"Este impresionant, o lucrare mare, absolut notabilă şi cred că această mare lucrare de renovare arată că această comunitate săsească, care numeric este mică, este activă, este vie şi, după părerea mea foarte important, arată că aici, în Sibiu, şi în această comunitate, se pune mare valoare pe moştenirea spirituală, culturală şi, nu în ultimul rând, pe cea arhitectonică şi sunt foarte bucuros să văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe şi oraşul arată din ce în ce mai bine", a afirmat președintele Klaus Iohannis, la finalul slujbei, conform turnulsfatului.ro

Președintele a mai spus că "întreaga biserică are o altă atmosferă", fiind "mai caldă". "Mi s-a părut şi mai primitoare, este o realizare foarte frumoasă", a adăugat Klaus Iohannis.

”Am avut noroc cu o donaţie destul de consistentă din partea unui enoriaş din Germania”

Potrivit preotului Killian Dorr, lucrările de renovare au ținut patru ani și au costat peste 21 de milioane de lei, din fonduri europene. Nota de plată a fost acoperită parțial prin donații, a spus acesta.

"Ne bucurăm mult că, după patru ani de renovare, astăzi lucrările de renovare se apropie de sfârşit şi putem inaugura deja biserica noastră. Am avut noroc cu o donaţie destul de consistentă din partea unui enoriaş din Germania şi cu multe alte donaţii care au contribuit la această renovare, partea cea mare a putut veni dintr-un proiect european. Proiectul acesta este peste 21 de milioane de lei. Invităm pe toată lumea, începând chiar de astăzi, să viziteze biserica. Vor fi ghizi care îi conduc", a declarat duminică prim-preotul Bisericii Evanghelice, Killian Dorr.

Biserica Evanghelică din Sibiu este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania. A fost ridicată în anul 1520, pe locul unde exista o veche bazilică romanică din secolul XII.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel