Sorin Roșca Stănescu a fost exclus din PNL, după un vot copleșitor: ”Salut această decizie!”

Sorin Roșca Stănescu
Sorin Roșca Stănescu

Membrii Biroului Politic Național al PNL au votat, luni, pentru excluderea din partid a senatorului Sorin Roșca Stănescu. Decizia a fost luată cu 47 de voturi ”pentru” și 5 ”împotrivă”. Hotărârea urmează să treacă și prin Delegația Permanentă a PNL. Propunerea a fost înaintată de președintele Crin Antonescu, după ce Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor a anunțat că viramentele prin care Sorin Roșca Stănescu l-a acuzat pe Traian Băsescu că a primit, în 2004, din calitatea de prezidențiabil al alianței D.A., 7 milioane de dolari nedeclarați în Monitorul Oficial, nu au fost efectuate niciodată.

Roșca Stănescu a declarat, imediat după anunțarea deciziei, că va susține în continuare Partidul Național Liberal, din calitatea de senator independent. El a precizat că nu intenționează să se înscrie în alt partid.

”Nu am  de gând să comentez această decizie pentru că PNL este o forță politică în România și în măsura în care PNL a ajuns la concluzia, prin stafful său, că această împrejurare, cu acele documentele sau acel virament care nu s-au dovedit reale, pun partidul în dificultate și că excluderea mea este o soluție pentru partid, nu pot decât să salut această decizie”, a declarat fostul membru al PNL, luni, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Președintele Traian Băsescu a respins acuzațiile, adăugând că actele folosite de Sorin Roșca Stănescu provin de la o firmă off-shore prin care afaceristul Sorin Ovidiu Vântu spăla bani. Lipsa autenticității hârtiilor cu transferuri bancare a fost confirmată de Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

Reacția lui Crin Antonescu a fost tranșantă în cazul lui Roșca Stănescu, declarând, vineri, că este ”inacceptabil” pentru un senator liberal să aducă acuzații de o gravitate maximă, în baza unor falsuri. Senatorul s-a apărat, susținând că actele pe care le-a prezentat sunt parte integrantă a unui dosar penal, întocmit de procurori după ce fundația FACIAS a depus o plângere penală, în martie, prin care acuza alianța D.A că a primit bani ”murdari” în cuantum de 7 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel