Biro Rozalia: Ziua internaţională a fetelor, 11 octombrie, aniversată de UDMR prin mese rotunde cu tinerele

Ziua mondială a fetelor, 11 octombrie, va fi aniversată de femeile din UDMR în mai multe oraşe din ţară prin mese rotunde organizate pentru adolescente şi tinere în scopul implicării lor în mişcarea internaţională Girl2Leader, a declarat miercuri deputata UDMR Biro Rozalia, preşedinta organizaţiei de femei a UDMR.

"Având în vedere faptul că este un grup de vârstă cu care noi ne ocupăm mai puţin, respectiv fetele între 14 şi 18-20 de ani, vom folosi data de 11 octombrie pentru a iniţia în ţară evenimente pentru acestea. Vom organiza în opt municipii câte o masă rotundă la care vom invita domnişoare pentru un dialog cu reprezentantele noastre. Scopul este acela ca să putem să fim membri ai acelei mişcări internaţionale care se numeşte Girl2Leader. O mişcare creată de Silvana Koch-Mehrin, fost membru al Parlamentului European, pornită în 2017 prin Women Political Leader, organizaţie internaţională în care suntem femei din 190 de ţări care avem o funcţie de conducere în politică", a declarat, în conferinţă de presă, deputata Biro.

Evenimentele dedicate fetelor vor avea loc în Oradea, Zalău, Târgu Mureş, Braşov, Târgu Secuiesc, Aiud, Cluj şi Arad. La Oradea, întâlnirea celor 20-25 de fete din judeţ va avea loc vineri, la sediul UDMR Bihor.

Dacă anul acesta activitatea se va menţine la un dialog formal privind problemele ridicate de fete, în cursul anului 2020 iniţiativele fetelor care vor deveni membre ale mişcării Girl2Leader vor fi înaintate către Consiliul Local Oradea sau Consiliul Judeţean Bihor. În vara anului 2020 va fi organizat un training la nivel naţional pentru aceste fete care se angrenează în activitatea de leader.

Mişcarea Girl2Leader oferă tinerelor o platformă în care ele pot să-şi exprime opiniile, ideile, viziunile sau propunerile privind rezolvarea anumitor probleme. Este o platformă care susţine, promovează, oferă un mentorat tinerelor care au atitudini civice.

Organizaţia de femei a UDMR cuprinde toate femeile din uniune, respectiv din 23 de organizaţii judeţene şi 237 de organizaţii locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel