Birchall (PSD), la o reuniune importantă: Datoria Guvernului este să se implice serios

Deputatul PSD Ana Birchall consideră că este nevoie, astăzi mai mult ca oricând, de responsabilitate, de solidaritate şi coeziune în Uniunea Europeană, astfel încât să poată fi contracarate posibilele efecte negative ale referendumului din Marea Britanie.

Ana Birchall a participat la reuniunea liderilor partidelor afiliate PES care s-a desfăşurat la Paris joi şi vineri. Pe agenda discuţiilor s-au aflat subiecte de interes, precum implicaţiile referendumului din Marea Britanie, provocările privind criza refugiaţilor, investiţia în viitorul tinerilor, provocările viitoare ale uniunii economice şi monetare, politica europeană în problema azilului şi migraţiei sau re-emergenţa fenomenului terorist.

În ceea ce priveşte noua realitate la nivel european şi internaţional determinată de rezultatul referendumului din Marea Britanie, Ana Birchall a susţinut în cadrul acestei reuniuni necesitatea tratării cu responsabilitate şi solidaritate a acestei provocări la adresa construcţiei europene.

'Este nevoie, astăzi mai mult ca oricând, de responsabilitate, de solidaritate şi coeziune în Uniunea Europeană, astfel încât să putem contracara posibilele efecte negative ale referendumului din Marea Britanie, mai ales cu privire la curentele eurosceptice şi antieuropene din alte state membre, care nu trebuie să folosească cazul Marii Britanii ca precedent sau ca element propagandistic, inclusiv în ce priveşte criza migraţiei, a declarat Birchall.

Intereselor românilor care muncesc în Marea Britanie, protejate

Deputatul PSD a subliniat necesitatea protejării intereselor românilor care muncesc în Marea Britanie.

'Cred că este de datoria Guvernului să se implice serios pentru ca drepturile românilor care trăiesc acum în Marea Britanie să fie respectate în continuare. Pe de altă parte, situaţia creată prin votul dat de cetăţenii britanici la referendum poate reprezenta o oportunitate pentru România de a-şi consolida poziţia în interiorul Uniunii Europene. Negocierile pe care le vom purta cu Marea Britanie trebuie să fie făcute într-un mod inteligent şi, în acelaşi timp, nu trebuie uitat faptul că Marea Britanie reprezintă pentru România un partener strategic deosebit de important în cadrul NATO cu care trebuie să păstrăm relaţiile la fel de puternice ca şi până acum', a menţionat Ana Birchall.

Ea a mai susţinut că Brexitul poate reprezenta oportunitatea unei reinventări a ideii de construcţie europeană, dacă se va înţelege că reîntoarcerea la cetăţean şi recâştigarea conştiinţei europene reprezintă provocarea imediată pentru Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel