Urmărește emisiunea live


Birchall, mesaj de 8 Martie. Este o premieră în istoria României

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, susţine că s-au făcut paşi importanţi ca şi în România să existe egalitate de şanse.

'Sigur că întotdeauna este loc de mai bine, dar eu cred că s-au făcut paşi importanţi pentru ca şi în România să avem nu numai declarativ, dar realmente să avem egalitate de şanse şi aici mă refer nu numai la legea care este în momentul de faţă, la care cu modestie am contribuit şi eu. (...) Avem Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse, în lege avem, printre altele, principiul 'la muncă egală, salarizare egală' şi multe, multe alte lucruri', a declarat Birchall, întrebată de jurnalişti cum stă România în privinţa egalităţii de şanse, cu prilejul participării sale, miercuri, la un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Femeii.

Premieră în istoria României

Ana Birchall a spus că pentru ea este o mândrie să facă parte din primul cabinet din istoria României care este condus de un premier femeie.

'Mai mult decât atât, avem un număr important de colege membre în cabinet, avem un număr important de colege membre în Parlamentul României, în administraţia centrală, în administraţia locală', a afirmat vicepremierul. Ea crede că mesajul premierului a fost foarte clar. 'Încă din prima şi a doua şedinţă de guvern am adoptat o serie de acte normative tocmai pentru a ajuta ca egalitatea de şanse să fie şi să se regăsească în fiecare zi în viaţa fiecăreia dintre noi, în fiecare domeniu pe care-l desfăşurăm', a subliniat Birchall.

Poveşti de succes

În opinia sa, este important ca fiecare dintre femei să îşi facă treaba cu bună-credinţă, seriozitate şi responsabilitate. Birchall consideră că este esenţial ca femeile să înceapă să aibă mai multă încredere în ele. 'Cred că pentru mine asta ar fi extrem de important şi, de ce nu, femeile care sunt poveşti de succes să crească la rândul lor alte poveşti de succes', a spus viceprim-ministrul.

La rândul său, ambasadoarea Israelului în România, Tamar Samash, le-a transmis femeilor din întreaga lume, în contextul zilei de 8 martie, că pot reuşi, că trebuie să creadă în ele şi că merită la fel de mult ca şi ceilalţi. Ea le recomandă femeilor ca pentru a reuşi în viaţă să studieze şi să nu lase pe nimeni să le spună ce să facă, ci să decidă singure ce vor să realizeze. 'Dacă poţi să faci ceea ce iubeşti, este bine, dacă nu, fă ceea ce faci cel mai bine, dar nu le permite altora să-ţi direcţioneze viaţa', le-a transmis ambasadoarea femeilor.

[citeste si]

Ana Birchall şi Tamar Samash au făcut aceste declaraţii cu prilejul participării lor la un eveniment organizat de Business Women Forum Romania (BWFR) şi Ambasada Statului Israel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel