Birchall: Este un simbol al îndrăznelii de asumare

Denisa Zamfir / 21 feb 2019 / 14:10 Salveaza PDF Comentarii
Ana Birchall
Descriere foto: Ana Birchall

Vicepremierul Ana Birchall a transmis un mesaj pentru români cu ocazia împlinirii a 143 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși.

''Cultura românească se îmbracă în haine de sărbătoare, pentru că se împlinesc 143 de ani de când, la Hobița, în județul Gorj, se năștea unul dintre cei mai mari sculptori ai umanității, Constantin Brâncuși. Fie că vorbim de Coloana fără sfârșit, Masa Tăcerii sau Poarta Sărutului, opera marelui sculptor român este un simbol al reîntoarcerii omului spre transcendent, al îndrăznelii de asumare a contactului cu universul din postura unei verticalități existențiale.

Prin rădăcinile sale adânc înfipte în lumea satului românesc, prin transpunerea tradițiilor, obiceiurilor și miturilor românești în operele sale, Constantin Brâncuși a vorbit lumii în limbajul sculpturii despre bogăția spirituală a neamului din care s-a plămădit.

Totodată, Constantin Brâncuși este unul dintre cei mai mari ambasadori culturali ai României, operele sale fiind apreciate în întreaga lume'', a scris Ana Birchall pe pagina oficială, în ziua de 19 Februarie.

Vezi și: Tudose, mesaj pentru români. "Cine nu se luptă în contra Răului, s-a și predat deja inamicului"


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27