Bill Gates avertizează: O CRIZĂ de cinci ori mai dezastruoasă decât COVID-19 va lovi lumea. ”Să acționăm ACUM”

Bill Gates avertizează cu privire la o nouă criză ce va lovi întreaga lume care ar putea fi de cinci ori mai dezastruoasă decât COVID-19. Trebuie să acționăm acum, spune el. 

Bill Gates scrie, pe gatesnotes.com, că criza globală curentă, generată de COVID-19, a șocat întreaga lume. El descrie scenele din prezent generate de noul coronavirus atât la nivel social, cât și economic. ”Efectele sale se resimt în întreaga lume” subliniază Bill Gates. 

Un nou DEZASTRU va lovi lumea, în doar câteva decenii 

Deși acum descrie, în câteva cuvinte, dezastrul generat de COVID-19, Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, afirmă că descrierea a ceea ce se întâmplă astăzi va fi valabilă și în câteva decenii, când o nouă criză globală va lovi lumea: schimbările climatice. Bill Gates susține că va fi mai rău decât groaznica criza din prezent, generată de pandemie. 

Omul de afaceri spune că ”trebuie să acționăm ACUM”, chiar dacă subliniază că e conștient că este greu să te gândești la o problemă cum este cea dată de schimbările climatice, fiind în natura umană să ne îngrijoreze pericolul imediat. 

”Să acționăm ACUM”

”Chiar dacă lumea muncește să oprească noul coronavirus și să înceapă să-și revină din pandemie, avem nevoie, de asemenea, să acționăm acum pentru a evita un dezastru climatic, prin construirea și dezvoltarea inovațiilor care ne vor ajuta să eliminăm emisiile de gaze cu efect de seră” precizează Bill Gates.

Într-un scenariu crunt, bazat pe calcule și pe rata mortalității generate la 100.000 de oameni, Bill Gates spune că, la nivelul anilor 2060, ”schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale ca și COVID-19, ca la nivelul lui 2100 să fie de cinci ori mai mortale”. 

Din punct de vedere economic, concluzia e clară, susține el: ”În următorii 10-20 de ani, daunele economice generate de schimbările climatice vor fi la fel de rele ca și cum am avea pandemie de COVID-19 la fiecare 10 ani. Și, până la finalul secolului, va fi mult mai rău dacă lumea rămâne la actualele emisii de carbon”. 

Punctul-cheie: să învățăm din actuala criză

”Punctul cheie nu este că schimbările climatice pot fi dezastruoase, ci este că, dacă învățăm lecțiile COVID-19, putem aborda schimbările climatice mai informați cu privire la consecințele inacțiunii și mai pregătiți să salvăm vieți și să prevenim cel mai rău rezultat posibil. Criza globală curentă ne poate oferi informații despre răspunsul nostru la următoarea criză” mai subliniază el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel