Urmărește emisiunea live


Bill Gates a vorbit despre posibilitatea unei noi pandemii. "Ar putea fi un virus creat de un bioterorist"

Bill Gates a vorbit despre posibilitatea unei noi pandemii. "Ar putea fi un virus creat de un bioterorist" / Foto: Facebook Bill Gates
Bill Gates a vorbit despre posibilitatea unei noi pandemii. "Ar putea fi un virus creat de un bioterorist" / Foto: Facebook Bill Gates

Bill Gates a vorbit despre posibilitatea unei noi pandemii, după cea de COVID-19.

Miliardarul american Bill Gates susține că există o șansă de 50% ca omenirea să se confrunte cu o nouă pandemie în următorii 20 de ani. Potrivit acestuia, ar putea fi vorba despre un virus pe care îl cunoaștem deja sau despre unul total necunoscut. În plus, miliardarul a avansat și scenariul în care noua pandemie ar putea fi cauzată de un virus creat de om.

„Ar putea să se nască dintr-un virus pe care îl știm deja. Ar putea fi o variantă de gripă, un alt tip de coronavirus... Iar asta ne-ar permite măcar să avem niște cunoștințe despre cum să obținem tratamente și vaccinuri foarte rapid,” a spus Bill Gates, scrie elDiario.es.

"Ar putea fi un virus creat de om, de un bioterorist care l-a proiectat"

„Dar ar putea fi și altceva. Ar putea fi un virus creat de om, de un bioterorist care l-a proiectat și l-a pus în circulație intenționat. Acesta este un scenariu foarte înfricoșător, deoarece ar putea încerca să-l răspândească în diferite locuri în același timp,” a adăugat miliardarul.

„Sau ar putea fi ceva care provine din natură. Populația umană crește și invadăm tot mai multe ecosisteme. De aceea estimez că există o șansă de 50% ca în următorii 20 de ani să avem o pandemie de origine naturală, ca o consecință a schimbărilor climatice”, a mai spus Bill Gates.

Bill Gates a comentat zvonurile despre el. "Unii oameni spun că eu de fapt fac miliarde din asta și folosesc vaccinuri pentru a omorî oameni"

Miliardarul a fost întrebat de jurnaliștii de la ziarul spaniol și despre cum s-a simțit în acești doi ani, în care el a fost un personaj principal în teoriile conspiraționiste privind existența unor microcipuri în vaccinul împotriva Covid-19, mai ales că în perioada pandemiei s-a vehiculat că filantropul ar fi unul dintre principalii beneficiari ai vânzărilor de vaccinuri.

„Într-un fel m-am obișnuit. Cheltuiesc miliarde de dolari salvând vieți cu vaccinuri. Dar ideea că unii oameni spun că eu de fapt fac miliarde din asta și folosesc vaccinuri pentru a omorî oameni… este un lucru foarte trist,” a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel