Bilanţul autostrăzilor pe 2012: Pe ce a cheltuit România peste 1 miliard de euro

Autostradă
Autostradă

România a finalizat anul acesta 125 de kilometri de autostrăzi şi variante de ocolire la standard de autostradă, a reabilitat 286 de kilometri de drumuri naţionale şi a terminat 18 kilometri de centuri ocolitoare, arată datele transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Cei 125 de kilometri de autostrăzi inauguraţi anul acesta au costat, cumulat, peste 3,82 miliarde de lei (aproape 870 de milioane de euro la un curs mediu de 4,4 lei/euro), în timp ce reabilitările de drumuri naţionale au scos din buzunarul CNADNR aproape 740 de milioane de lei (circa 170 de milioane de euro), scrie zf.ro.

Pe de altă parte, cei 18 kilometri de variante de ocolire au costat 220 de milioane de lei (50 de milioane de euro). În total, valoarea contractelor pentru şoselele finalizate anul acesta se ridică la 1,09 miliarde de euro, arată calculele ZF.

Anul acesta România a finalizat autostrada Bucureşti-Ploieşti (mai puţin cei 6,5 kilometri dintre Şoseaua Petricani din Capitală şi Centura Capitalei), autostrada Cernavodă-Medgidia-Constanţa, Timişoara-Lugoj, lot 1, precum şi variantele de ocolire la standard de autostradă ale oraşelor Arad şi Constanţa. Totodată, au fost deschise traficului drumuri naţionale precum DN 12 Bixad-Săndominic sau DN 66 Petroşani-Baru şi DN 66 Haţeg-Simeria, dar şi variante de ocolire precum cea de la Iaşi Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel