Bilanț DNA 2014. Victor Ponta: Bugetul DNA a crescut constant în ultimii cinci ani

Bugetul alocat în ultimii cinci ani Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a crescut constant, alocările pentru instituție fiind făcute publice, marți, de către premierul Victor Ponta, la bilanțul activității DNA pentru anul 2014.

Premierul Victor Ponta a participat, marți, la prezentarea bilanțului activității DNA pentru anul 2014, ocazie cu care a făcut public bugetul alocat instituției în ultimii cinci ani.

"I-am cerut ministrului de Finanțe, domnul Vâlcov, să îmi trimită situația cu alocările prevăzute în buget pentru DNA în ultimii 5 ani: în 2011 — 67 de milioane, în 2012 — 70 de milioane, 2013 — 78 de milioane, 2014 — 81 de milioane, 2015 — 99 de milioane. Nu e înțelept din partea mea să fac aceste cifre publice, pentru că multe alte instituții vor spune că ei nu au avut această creștere constantă, însă cred că este o creștere necesară. E valabil acest lucru și pentru celelalte instituții, nu doar pentru DNA — și DIICOT, Înalta Curte, CSM. Știu fiecare instituție în parte câte necesități legate de sedii moderne, de salarizarea personalului auxiliar în mod special, de numărul de posturi. Cu siguranță nu tot ceea ce se cere, dar în mare parte, după cum știți foarte bine, am realizat", a declarat premierul Ponta, la bilanțul DNA, potrivit Agerpres.

De asemenea, prim-ministrul a solicitat sprijinul DNA pentru clarificarea din punct de vedere legislativ a confuziei care se face între legalitate și oportunitate, arătând că, din cauza unei asemenea confuzii, există blocaje în administrația publică.

Premierul Ponta a explicat că trebuie găsită "acea legislație europeană modernă prin care fiecare demnitar sau funcționar public să știe foarte clar: dacă încalcă legea, este sancționat de către justiție. Dacă ia o decizie de oportunitate politică, este lăudat sau sancționat de către alegători".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel