Bilanț DNA 2014: Ponta, solicitare-cheie pentru procurori

Premierul Victor Ponta a cerut sprijinul procurorilor pentru a se găsi o formulă de departajare între "legalitate" și "oportunitate", după ce voci din zona politică au exprimat recent nemulțumiri legate de faptul că unele decizii politice sunt cercetate cu instrumente penale, și nu taxate de electorat.

"Aș dori să vă rog și să vă cer sprijinul pentru a lucra împreună în viitor pentru o clarificare a legislației și practicii românești în ceea ce în acest moment văd că este pasul următor, și anume clarificarea și departajarea foarte clară între legalitate și oportunitate. Cred că dumneavoastră trebuie să sancționați — și o faceți deja cu toată asprimea — faptele de încălcare a legii. În același timp însă, oportunitatea unor decizii în administrația publică a demnitarilor trebuie să fie sancționată de către electorat. Există foarte multe blocaje, voite sau nevoite, provocate în cadrul administrației publice de această confuzie, uneori voită, alteori nevoită între legalitate și oportunitate", a declarat Ponta.

Prim-ministrul Victor Ponta a participat, marți, la prezentarea bilanțului DNA pe anul 2014, eveniment organizat la Cercul Militar din București, la care a luat parte și președintele Klaus Iohannis.

Ponta a pledat pentru identificarea acelei legislații europene "moderne prin care fiecare demnitar sau funcționar public să știe foarte clar: dacă încalcă legea, este sancționat de către justiție. Dacă ia o decizie de oportunitate politică, este lăudat sau sancționat de către alegători".

O confuzie precum cea invocată de premierul Ponta a fost reclamată recent de Călin Popescu Tăriceanu, în cazul Varujan Vosganian. Șeful Senatului a susținut că decizia fostului ministru al Economiei de a subvenționa prețul la gaze naturale a fost o decizie politică și nu ar trebui cercetat pentru corupție.

BILANȚ DNA: Moment tensionat între ministrul Justiției și primul-adjunct Procurorul General

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel