Bihor: Deputata PNL Florica Cherecheş - Zilnic, din România pleacă 400 de persoane

Deputata PNL Florica Cherecheş a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că zilnic din România pleacă 400 de persoane iar în judeţul Bihor, de la un ciclu electoral la altul, sunt cu 8.000 de persoane mai puţin, cât oraşul Marghita.

'Mă doare foarte tare, ca român, ca reprezentant al bihorenilor în Parlamentul României, ca mamă, să văd că în fiecare zi din România pleacă 400 de persoane. Că se depopulează România. Că în judeţul Bihor, de la un ciclu electoral la altul, avem cu 8.000 de persoane mai puţin. Ceea ce înseamnă că în două cicluri electorale noi pierdem o localitate cum ar fi oraşul Marghita, de exemplu. Situaţia este extrem de tragică în România. Cu toate acestea, acest Guvern se încăpăţânează să meargă pe linia lui. Este într-adevăr statul paralel, paralel cu nevoile societăţii', a spus, în conferinţă de presă, deputata.

Florica Cherecheş s-a referit la câteva subiecte discutate frecvent în comisia de educaţie a PNL şi sâmbătă la Forumul educaţiei, unde a reliefat, în calitate de speaker, mai multe probleme din domeniu şi modul cum actuala guvernare înţelege să le rezolve.

'Am auzit din ce în ce mai multe persoane, familii tinere cu copii, spunând că nu se duc în străinătate pentru că nu au un loc de muncă bun sau mijloace de viaţă decente, ci se duc pentru că vor să îşi educe copiii într-un sistem stabil, predictibil şi care cu adevărat să-i pregătească pentru nevoile pieţei muncii', a afirmat deputata. În opinia ei, acest lucru, al stabilităţii sistemului, nu se întâmplă în ţară pentru că se fac schimbări în legea educaţiei în fiecare săptămână.

'Pentru că doamna Andronescu ne şochează mereu cu câte o altă afirmaţie. Dânsa este una dintre personalităţile acestui guvern care lansează tot felul de aberaţii în spaţiul public şi nu ştim dacă ne testează vigilenţa sau chiar dacă are de gând să facă acele modificări. Ultima declaraţie am citit-o chiar vineri, cum că va anula evaluarea transdisciplinară la clasa a VIII-a în 2021, care este prevăzută de lege, pentru că elevilor nu li se predă transdisciplinar, deoarece profesorii nu sunt pregătiţi să predea în acest fel. În loc să se facă tot efortul pentru a instrui profesorii şi pentru o predare transdisciplinară care ar reduce analfabetismul funcţional de la 40%, se anulează evaluarea', a subliniat Cherecheş. Alt exemplu dat de Cherecheş este exceptarea şcolilor de stat de a obţine autorizarea ISU pentru acreditarea ARACIP.

'Nu este nevoie ca şcoala să fie cu adevărat pregătită şi să fie un spaţiu sigur pentru copii', a spus deputata. Ea a menţionat şi învăţământul profesional, unde ministrul Andronescu a anunţat că se vor transfera 30.000 de locuri de la teoretic. 'Exact din pix şi acolo vor şi rămâne, undeva pe hârtie. Pentru că asta nu se face aşa, dintr-odată, fără să promovezi învăţământul profesional, fără să se ofere facilităţi agenţilor economici. Noi nici astăzi nu avem aprobat planul de şcolarizare în plină perioadă de titularizare a profesorilor, care de fapt nu ştiu unde şi pentru ce se vor titulariza. Este un haos, este vraişte în educaţie', a apreciat Florica Cherecheş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel