Prima ediţie Street Delivery la Oradea, dedicată Cetăţii

Prima ediţie a festivalului-manifest Street Delivery în Bihor, Citadel Delivery Oradea, va avea loc, în perioada 26 - 28 iulie, în curtea interioară a Cetăţii Oradea. 

'Ca o premieră, în Oradea, avem un partener foarte activ în Ordinul Arhitecţilor, filiala Bihor, cu care am reuşit o comunicare şi o colaborare foarte bună. S-au implicat şi au răspuns deschis solicitării noastre. Prin aceste ateliere, de arhitectură, de artă, de teatru, de lectură sau meşteşug, proiectul nostru are ca scop redarea spaţiului public pentru comunitate, să fim cu toţii parte activă a ceva şi să nu avem un tip de eveniment la care doar asistăm. Se organizează dezbateri pe diferite teme, la care oamenii sunt invitaţi să participe activ', a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul principal al evenimentului cultural, Maria Scripcă.

Citadel Delivery Oradea, un eveniment pentru şi despre oraşul Oradea, va cuprinde 20 de ateliere şi proiecte artistice, arhitecturale, teatrale, literare, de mediu şi sport, muzică live, proiecţii de film, teatru şi DJ seturi. Curtea interioară a cetăţii va oferi spaţiul întâlnirii cu cei mai talentaţi oameni ai comunităţii, promovând cultura prin toate ramurile şi subramurile sale. Orădenii sunt invitaţi să participe la diversele ateliere, fie de improvizaţie teatrală fie de pictură sau compunere de poezii, să se cunoască, să interacţioneze.

Tema de anul acesta e 'Poezia e în stradă!', dar, a subliniat Maria Scripcă, nu e vorba doar de poezie sau doar de stradă, ci despre o poetică a străzii şi o geografie imaginară care merită scoase în evidenţă. Una dintre dezbaterile propuse va viza poezia spaţiului public şi se va desfăşura vineri seară. Programul atelierelor este între orele 10,00 şi 18,00, iar concertele cu trupele ImproPatzan, Astro Générale şi Falling Heads vor avea loc în timpul serilor. Copiii vor avea parte de activităţi specifice vârstei, ca de exemplu atelierul 'Să ne jucăm că facem artă', susţinut de scriitorul Vianu Mureşan, în cadrul unor întâlniri cu copii de diferite vârste, preocupaţi de desen şi pictură. De asemenea, va fi prezentă Sophia Leopold din Toronto, care a început să picteze la vârsta de 3 ani şi care a realizat, până în prezent, peste 300 de tablouri şi 700 de desene, a avut peste 10 expoziţii de pictură la galerii din Canada şi în cadrul unor evenimente organizate de diverse instituţii.

Prima ediţie Citadel Delivery Oradea este organizată de Fundaţia Cărtureşti împreună cu Visit Oradea, Ordinul Arhitecţilor din România- Filiala Teritorială Bihor şi Manifest pentru Oradea, alături de partenerii lor, Facultatea de Arte şi Facultatea de Arhitectură. Primăria Oradea susţine organizarea evenimentului cu suma de 45.000 de lei, iar participarea orădenilor va fi gratuită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel