EXCLUSIV  Biden, afirmație care a făcut furori despre relația SUA cu Europa. H.D. Hartmann, întrebare-cheie după discursul președintelui

Cu ocazia Conferinţei de Securitate de la Munchen, Joe Biden a avut primul discurs important de politică externă. 

"America s-a întors. Alianţa transatlantică a revenit", a declarat Joe Biden în debutul discursului său la Conferinţa de securitate de la München. Biden a făcut referire la o revenire a SUA în relația cu Europa, după patru ani ai lui Trump, în care Washingtonul a atacat constant Europa.

Analistul H.D. Hartmann, în cadrul unui interviu acordat DC News, a vorbit despre acest anunț al lui Joe Biden. Și, potrivit acestuia,  se naște o întrebare-cheie după fraza celebră a lui Biden: Unde s-a întors America?”

„Problema e unde s-a întors America? Pentru că Europa de acum 5 ani și America de acum 5 ani nu sunt cele de azi. Așadar, unde s-au întors SUA? S-au întors la Administrația Obama-Biden de acum cinci ani, sau într-o lume schimbată, dominată de conflicte economice grave, de o pandemie unde clar Administrația Trump a eșuat.

Eșecul acesta îl suportă Administrația Biden. S-a întors într-o Europă care s-a schimbat enorm, și ea extrem de divizată pe linia nord-sud din cauza faptului că statele disciplinate”, a  precizat H.D. Hartmann. 

Această ruptură totală care e în Europa nu exista acum 5 ani. Unde s-a întors America și ce găsește? O Germanie în tranziție, o Franță cocoșată de problemele pe care le are, dar care dorește o relație fundamentală și nouă cu SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel