Bichir, în emisiunea lui Hoandră, ”luat prin surprindere”. ”Dacă în SUA difuzai, dispăreai”

Hoandră
Hoandră

Florian Bichir a vorbit, vineri seară, la Realitatea TV, despre o „bătaie de joc la adresa creștinismului”.

Recent, pe YouTube şi Facebook a fost publicat un clip cu titlul „Iisus Hristos, mesaj pentru români - Ieşiti la vot pe 26 mai!". În filmuleţ apare un bărbat interpretându-l pe Iisus şi care se adresează românilor în limba engleză: „Dacă vreţi o ţară mai bună, cu un sistem de învăţământ mai bun, spitale mai curate, drumuri mai bune, o economie puternică şi mai puţină corupţie, nu vă rugaţi la Mine pentru asta! Eu nu vă pot salva! Doar voi vă puteţi salva ţara. Ieşiţi la vot pe 26 mai. Aceasta este şansa voastră! Ţineţi minte: nu toţi politicienii sunt corupţi. Lupta nu e pierdută, încă puteţi câştiga! Aveţi credinţă! Votaţi pentru copiii voştri!", spune acesta, în timp ce pe fundal rulează imnul României.

„Rareori sunt luat prin surprindere. De puține ori în viața mea, am văzut o asemenea blasfemie. E o jignire adusă tuturor creștinilor. Suntem un milliard pe glob. Ce votezi? Iisus Hristos nu a votat. Nu au fost alegeri. (...) Este o bătaie de joc la adresa creștinismului. Să faci o asemenea batjocură după Paște", a spus Bichir, vineri seară, la Realitatea TV în emisiunea moderată de Octavian Hoandră.

„Așa ceva nu se permite. Nu te joci cu sentimentele religioase ale unui om", a mai spus acesta, adăugând ulterior: „Ce, mă scoate Iisus Hristos la vot? Să ajungi să folosești religia - religia oricui, respect toate religiile - nu se poate. Vă mai spun ceva și cu asta închei că m-am enervat rău de tot. Allah nu poate fi pictat. Nu are imagine. S-au apucat umoriștii să-l facă pe Mahomed, nu are rost să spun, pentru că nu vreau să jignesc".

„Dacă în Statele Unite difuzai așa ceva, nu că nu făceai politică, dispăreai", a mai spus acesta la Realitatea TV. Totodată, a precizat: „Dar Iisus a câștigat prin vot?! A avut nevoie de așa ceva?!"

Bulai, mesaj  

Totodată, în cadrul emisiunii a fost comentat și mesajul deputatului USR Iulian Bulai. Amintim că acesta a afirmat că Învierea este şi despre tentativa unui grup criminal organizat de a promova un fake-news, mituind martorii şi promovând un mesaj fals. „Învierea este şi despre tentativa unui grup criminal organizat de a promova un fake-news. Mituind martorii şi promovând un mesaj fals. Se întâmplă asta şi în zilele de astăzi. La tv sau pe stradă, sau în Parlament. Fenomenul e vechi de când lumea. Iată că întâmplarea de la Ierusalim de acum 2000 de ani a schimbat lumea şi oamenii, iar tentativa de fake-news a rămas doar o încercare nereuşită de cosmetizare a adevărului", a scris Bulai pe contul lui de Facebook. Deputatul USR a continuat: „Să avem speranţă aşadar. Fake-news vin şi trec. Adevărul rămâne. Interpretat de către fiecare dintre noi. Dar nicidecum nu poate fi cumpărat cu bani. Se aplică în credinţă, politică sau relaţiile interpersonale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel