BEx PNL, 15 aprilie. Ludovic Orban, declaraţii

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a făcut o serie de declaraţii de presă la finalul Biroului Executiv al PNL - 15 aprilie 2019.

"Avem o veste bună pentru români, mandatul lui Victor Ciorbea încetează astăzi.  Cel mai jalnic Avocat al Poporului trebuie să plece acasă după ce și-a trădat concetățenii refuzând să apere drepturile românilor și s-a transformat în cea mai penibilă slugă a lui Dragnea, Tăriceanu și a coaliției majoritare, în sfârșit, Ciorbea trebuie să plece acasă.

Solicităm conducerii Parlamentului demararea de urgență a  procedurilor pentru desemnarea noului Avocat al Poporului și facem un apel către toți parlamentarii, să mai citească încă o dată prevederile constituționale privind Avocatul Poporului, să citească legea de organizare și de funcționare și să contribuie la alegerea unui Avocat al Poporului și nu la desemnarea unei slugi a puterii.

A doua temă pe care o voi aborda este cea legată de sarabanda iluziilor pe care partidul de guvernământ a început să le arunce în spațiul public. Iarăși, PSD se trezește în campanie să spună că dă către diferite categorii, către pensionarii care au lucrat în grupa I și grupa II de muncă, către profesori, către persoanele cu dizabilități, către autoritățile locale.

Singurul lucru pe care este capabil PSD să-l dea este să dea țeapă românilor. Readuc aminte că PSD nu recalculează pensiile pentru cei din grupa I și grupa II de pensii. PSD, de când a venit la putere, a furat creșterea de pensii la care aveau dreptul toți cei angajați în grupa I și grupa II de muncă și care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011, prin celebra HG 191 și prin refuzul de a recalcula pensiile celor care au muncit în grupa I și grupa II de muncă, după data de 1 ianuarie 2017. Repet, PSD a furat creșterea de pensii la care aveau dreptul cei care au muncit în grupa I și grupa II de muncă și care ar fi trebuit să beneficieze de această creștere a pensiilor de pe 1 ianuarie 2017, de când a venit PSD la putere.

A doua promisiune. Am văzut-o pe doamna ministru al Educației, că promite să plătească profesorilor drepturile pe care le-au câștigat, drepturile salariale pe care le-au câștigat în instanță și, aici, readuc aminte că și în 2018 și la dezbaterea Legii bugetului de stat pe 2019, Partidul Național Liberal a formulat un amendament pentru a asigura resursele financiare necesare pentru a plăti în cursul anului inițial,2018, acum în cursul anului 2019, pentru a plăti aceste drepturi de natură salarială, pe care statul român trebuie să  le plătească ca urmare a hotărârilor judecătorești și ce să vezi, surpriza! Majoritatea PSD-ALDE a votat împotriva amendamentului PNL de a asigura banii  necesari pentru a putea plăti aceste drepturi salariale câștigate  în instanță, iar acum, în campanie electorală, ministrul Educației, spune că le plătește aceste drepturi.

Am văzut  câtă nerușinare există la ministrul Dezvoltării și la liderii PSD și cum promit ei acum că dau bani din fantomaticul Fond de dezvoltare și investiții, unde la butoane se află Darius Vâlcov, prin intermediul Comisiei de prognoză, unde nu există niciun leu în bugetul de stat și care Fond se va alimenta din împrumuturi de la trezorerie. Au început să împartă promisiuni către fiecare primar din țara asta, că urmează să le fie finanțate proiecte din acest fantomatic Fond de dezvoltare și investiții.

De asemenea, repet ceea ce am mai spus și în alte situații, persoanele cu dizabilități, asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități, deși PSD le-a promis creșterea veniturilor, nu a alocat resursele bugetare pentru a garanta plata acestor drepturi către persoanele cele mai vulnerabile din societatea românească, aruncând această cheltuială în spinarea bugetelor locale, unde nu există resursele financiare pentru a face aceste plăți, repet, către persoanele cele mai vulnerabile, persoanele cu dizabilități.  Asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități riscă să rămână fără banii la care au dreptul pentru că Guvernul PSD-ALDE a jefuit bugetele locale și le pune în imposibilitatea de a avea resursele pentru a face aceste plăți", a declarat Ludovic Orban.

(Domnule Orban, a fost amânată moțiunea simplă pentru Tudorel Toader, la Senat. Explicația celor de la PSD fiind următoarea. Cei din PSD nu s-au decis cum să voteze. Vi se pare normală această situație?)

Este o inepție. PSD-ALDE au desființat Senatul, au stabilit că nu va mai avea loc niciun plen al Senatului până în data de 6 mai.

1. Este vorba de moțiunea pe Justiție înaintată de Partidul Național Liberal. A doua moțiune înaintată tot de Partidul Național Liberal, este moțiunea împotriva lui Teodorovici, cu execuția bugetară și pe efectele catastrofale ale Ordonanței 114. Nici această moțiune  nu se poate dezbate.

De asemenea, în continuare, prin desființarea Senatului până în data de 6 mai, Tăriceanu, se pitește în continuare în spatele zidului făcut de PSD-ALDE, de consecințele faptelor sale. Se știe foarte clar că de peste 5 luni de zile există o cerere de urmărire penală pe care majoritatea din Senat o ține în sertare refuzând să dezbată, să ducă procedura la votul final, fără nici un fel de explicație, cu încălcarea flagrantă a legislației și a regulamentului Senatului.

Acești indivizi sunt în stare de absolut orice. Nimic nu mai respectă nimic. Ceea ce v-a spus domnul Florin Roman, s-a exprimat în niște cuvinte foarte elegante ca să nu stabilească panică. Eu va spun limpede, spitalele nu o să mai aibă bani pentru medicamente, nu o să mai aibă bani de consumabile pentru aparatură, nu o sa mai aibă bani pentru mâncare, nu o să mai aibă bani pentru dezinfectanți, ceea ce înseamnă că vor fi transformate în zone de pericol public pentru orice om care intră în spital. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată. Sănătatea fiecărui român este pusă în pericol de incompetența și de ticăloșia acestor nemernici care, din disperare că nu sunt în stare să dea ceva, au făcut praf bugetul, acum fac praf toate instituțiile din România iar acum pun în pericol sănătatea fiecărui cetățean român.

( De ce credeți că nu vor social-democrații să se ajungă la vot pentru moțiune? Este a treia amânare, se invocă de fiecare dată alt motiv . Sunt jocuri în partid sau despre ce este vorba?)

Nu cunosc motivele și nici nu mă interesează motivele. Dacă vă aduceți aminte, același lucru s-a petrecut și la Cameră. Este un joc pe care îl fac, penibil de altfel. Tudorel Toader trebuie să plece, cum de altfel trebuie să plece tot Guvernul. Moțiunea în sine, chiar dacă trece, duce automat, conform hotărâri CCR, la demiterea ministrului. Chiar din această perspectivă, dacă vor să voteze, dar să pună odată moțiunea pe ordinea de zi, să se vadă foarte clar că o Cameră a Parlamentului nu mai susține prezența lui Tudorel Toader în funcția de ministru al Justiției.

( Comisia Iordache a primit prelungirea termenului de prelungire a activității cu 120 de zile.)

Ce activitate mai are Comisia Iordache după ce a generat modificări la Codul penal și la Codul de procedură penală? La Codul penal au fost 32 din 48 de modificări declarate neconstituționale iar la Codul de procedură penală, 64 din 98. Ce să mai facă Comisia Iordache?

Pot să se ducă liniștiți să se lase de legiferare în domeniul justiției pentru că au arătat clar că sunt niște ageamii și niște indivizi, care nu au în cap decât să-l scape de pușcărie pe Dragnea și inventează orice fel de tactică, orice fel de amendament doar pentru a-l scăpa de pușcărie pe Dragnea și evident toți acoliții din jurul lui Dragnea, care au jefuit România în ultimii ani.

( Înțelegem că mai mulți primari din județul Timiș negociază cu ALDE, vor să facă campanie pentru ALDE și mai apoi de ce nu, să treacă la această formațiune. Ce informații aveți?)

Este o informație greșită și lucrul acesta se  va arăta în campania electorală că și dacă au fost primari care au participat la o întâlnire, aceștia sunt primarii Partidului Național Liberal, se vor bate pentru Partidul Național Liberal în alegerile pentru Parlamentul European.

(Revenind la Comisia Iordache, pe parcursul activității acestei comisii, membrii PNL vor asigura prezența în această comisie pentru a preîntâmpina într-un fel modificările care ar putea să afecteze independența justiției?)

Partidul Național Liberal a fost implicat extrem de serios în toate dezbaterile privitor la legislația în domeniul justiției, în domeniul Codului penal, Codului de procedură penală și așa va face în continuare. Vom depune amendamente, vom depune propriile noastre puncte de vedere, de altfel, avem foarte multe proiecte de lege care trebuie dezbătute, privitor la justiție, privitor la Avocatul Poporului, privitor la controlul prealabil al OUG și la multe alte domenii de activitate. De asemenea, vom continua să atacăm la CCR orice fel de articol de modificare a oricărei legi pe care o vom considera neconstituțională.

(Aveți o propunere pentru Avocatul Poporului?)

Vom anunța public în momentul în care vom avea o decizie, ne vom consulta și cu colegii din opoziție asupra acestui subiect.

(Dar în privința judecătorilor de la Curtea Constituțională?)

Și asupra acestui subiect ne vom consulta cu colegii din opoziție.

(Mergeți miercuri la lansarea cărții domnului Președinte?)

Da!

(V-ați comandat cartea cu autograf?)

Sunt convins că o să primesc un autograf, dar voi sta la coadă ca toți ceilalți invitați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel