Berea, ce nu ți-a spus nimeni despre beneficiile ei asupra sănătății: 9 motive să o consumi

De obicei rezultată din fermentarea orzului, berea este o băutură alcoolică care își are originile în sudul Mesopotamiei. În urmă cu milenii, era chiar considerată un aliment în sine, sub formă de pâine. 

De ce berea este bună pentru tine 

1. Una dintre băuturile alcoolice cu cel mai mic conținut de alcool

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, berea este una dintre băuturile cu cel mai mic conținut de alcool. În plus, nu există nicio legătură între alcoolul unei beri și culoarea acesteia. Credința că berea neagră este cea mai puternică se bazează, așadar, pe un mit. 

2. Berea conține vitamine și minerale

Pe lângă conținutul de alcool, berea nu este lipsită de substanțe nutritive, în special vitamina B9, printre alte vitamine din grupa B. Fermentarea orzului îi conferă, de asemenea, mai multe minerale, inclusiv fosfor, calciu, magneziu și potasiu. 

3. Ea nu este responsabilă pentru „burta de bere”

Există mulți fani ai acestei băuturi spumoase. Cu siguranță vor fi încântați să afle că berea nu este de vină pentru o burtă proeminentă. Dacă ești convins că berea îngrașă, valoarea calorică a acesteia depinde de fapt de conținutul de alcool: 

Berea standard conține în medie 37 de calorii (4 până la 5% alcool), Berea neagră are în medie 40 de calori, iar berea fără alcool are 26 de calorii.

Prin urmare, este gradul de alcool care ar fi responsabil pentru caloriile berii, o băutură care nu conține practic zaharuri. Dar atunci când o consumi în exces, în paralel cu o dietă nesănătoasă, poți ajunge să ai burtă. 

4. Berea ar fi bună pentru inimă

Potrivit cercetătorilor, consumul moderat de bere poate avea anumite beneficii pentru sănătate. Un studiu asupra animalelor din Barcelona a analizat acțiunea vasodilatatoare a berii asupra arterelor. Publicat în Jurnalul European de Investigații Clinice, a sugerat că berea, consumată în doze mici, ar contribui la prevenirea și / sau reducerea riscului de boli cardiovasculare. Un al doilea studiu publicat în 2015, în Nutriție, metabolism și boli cardiovasculare, a indicat faptul că unii compuși fenolici găsiți în bere ar fi responsabili pentru o reducere a biomarkerilor inflamatori. 

5. Ar avea avantaje în prevenirea diabetului

La fel ca vinul și în cantități rezonabile, berea te-ar putea proteja de diabet. Aceste concluzii sunt rezultatul unui studiu transmis de Top Santé în 2013. Cercetătorii au insistat totuși asupra importanței combinării exercițiului fizic și a unei diete mediteraneene cu consumul moderat de bere. 

6. Ar putea reduce riscul de accident vascular cerebral

Asta susține un studiu de la Universitatea din Boston, publicat în 2012 în revista Stroke. Potrivit acestei publicații, consumul regulat al unui pahar de alcool ar contribui la reducerea riscului de accident vascular cerebral la femei.

7. Ar avea virtuți diuretice 

Această băutură alcoolică conține o cantitate semnificativă de apă, ceea ce ar justifica efectul său diuretic. 100 de grame de bere conțin aproape 92,7 grame de apă. Cu toate acestea, nu trebuie considerată berea un remediu, deoarece dincolo de limitele recomandate, riscurile sunt reale. 

8. Berea este bună pentru oase

Datorită conținutului său de fitoestrogeni și siliciu care contribuie la dezvoltarea osoasă, berea poate juca un rol în anumite boli osoase. Un studiu din 2009 publicat în revista Nutrition a constatat că participanții care au băut bere au o densitate osoasă mai mare decât femeile care nu au consumat-o. 

9. Berea ar favoriza somnul

Hameiul este responsabil pentru această acțiune sedativă, datorită conținutului său în lupulină, o substanță cu virtuți calmante.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy