Berceanu, atac dezlănțuit la Băsescu: Cum să ai tupeul, nesimțirea să ...?

Radu Berceanu
Radu Berceanu

Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor în guvernarea PDL, consideră că proiectul președintelui Traian Băsescu, Partidul Mișcarea Populară, nu mai este unul viabil din chiar seara alegerilor europarlamentare. "A zburat puiul cu ața! ...dacă mai au 1,5%", a declarat Radu Berceanu, într-un interviu acordat, după o perioadă îndelungată de tăcere, pentru ziare.com.

PMP nu mai contează pe scena politică românească, a declarat Radu Berceanu, explicând și de ce partidul condus acum de Elena Udrea, în care se regăsesc mulți oportuniști, nu a reușit să capteze electoratul președintelui Traian Băsescu la alegerile pentru PE.

"PMP a luat la alegeri mai puțin decât Mircea Diaconu. Și încă a luat cât a luat cât s-a crezut că va fi o mare chestie și mulți, mai ales frustrați, au văzut un loc unde să se vâre și ei. Și la primul duș pleacă toți. Nu pleacă cei din conducere care rânjesc din spatele Elenei Udrea pe ecran. Pleacă baza. S-a terminat.

Eu îi știu pe unii dintre ei. Destructurarea a început din seara alegerilor. Nu mai interesează pe nimeni, nu mai contează. A zburat puiul cu ața! Nu putem să măsurăm acum, dar am 24 de ani de politică în spate, credeți-mă, dacă mai au acum 1,5 %!", a susținut Radu Berceanu.

Întrebat de ce PMP nu a reușit să capteze electoratul lui Traian Băsescu, cu toate eforturile acestuia, Radu Berceanu a adăugat: "Ca să vezi, a dat comandantul un ordin și ăștia, la fel ca PD, nu l-au respectat! Mesajul electoratului a fost așa: pe tine te placem, te votăm, dar când vrei să ne bagi pe gât diverse chestii, nu le vrem. Vedeți, cum să ai tupeul, chiar nesimțirea, să rupi un partid de pe dreapta și a doua zi să vorbești de unificarea dreptei? Trebuie să fii deosebit de nesimțit să faci așa ceva. Eu știu ce au visat. Au sperat că PMP va lua totul de la PDL, vor lua un super scor și vor spune apoi: Ați văzut, mă? Ia veniți voi incoace".

Elena Udrea nu cred că este Evita Peron

Despre președintele PMP, Elena Udrea, Radu Berceanu a mai spus că "la început stătea, era atentă, tăcută, voia să vadă ce se întâmplă, să se lipească de cei cu influență, să fie utilă, ca mai toți cei care se duc la un partid și încearcă să-și facă un drum. După aceea, a început să se creadă Evita Peron, ceea ce cred că nu este". Radu Berceanu continuat atacul la Elena Udrea susținând și că "îi lipsesc tot felul de lucruri. De exemplu, câțiva ani din CV", iiar liderul PDL, Vasile Blaga, a acționat cât se poate de corect.

"Blaga m-a întrebat de mai multe ori în 2013 ce să facă și i-am spus: ce ar fi făcut Elena Udrea dacă ar fi câștigat! Sau ce ar fi făcut Traian Băsescu în aceeași situație. Dacă ești băiat bun, vei vedea, va mai stea o vreme, cât să construiască prin interior, și apoi o să plece cu halca. Ce trebuia deci să facă dl Blaga? Să îi propună să facă o treabă serioasă împreună cu partidul și să o dea afară la prima abatere", a explicat Radu Berceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel