Bercea-Băsescu, ciudățenia informărilor SRI. Replici Tăriceanu-membru comisie SRI

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu este mulțumit de raportul SRI în scandalul Bercea-Băsescu și ridică multe semne de întrebare.

Călin Popescu Tăriceanu susţine că e ciudat că SRI l-a informat pe Traian Băsescu despre toate activităţile ilegale ale clanului Bercea, dar nu i-a predat nici un raport despre relaţia fratelui său cu Sandu Anghel. Senatorul UDMR, Verestoy Attila, membru în comisia SRI, susţine că instituţia nu face informări bazate pe grade de rudenie, scrie Antena 3

Verestoy Attila: Domnule preşedinte, cred că toată lumea are raportul. În urma deciziei Birourilor permanente, am avut ocazia să audiem conducerea Serviciului Român de Informaţii şi tot ceea ce este public din şedinţa respectivă, tot ceea ce nu este „secret" este conţinut în raportul prezentat pentru Birourile permanente.

Magistrații corupți nu mai primesc pensii de serviciu. Traian Băsescu a promulgat legea

Călin Popescu-Tăriceanu: Domnule senator Verestoy, am înţeles că s-au făcut 13 informări care nu au acoperit finalitatea activităţilor clanului interlop. Aceste informări au acoperit toate activităţile, cu excepţia uneia singure.

Verestoy Attila: Aşa cum puteţi remarca din text, din momentul în care s-a început urmărirea penală, toate informările au fost transmise numai beneficiarilor conform legii care sunt magistraţi şi care se ocupă de caz.

Călin Popescu-Tăriceanu: Când a început urmărirea penală? Pentru că mi se pare ciudat. Preşedintele a fost informat de tot ce face clanul, mai puţin activităţile legate de fratele lui. Este o întrebare.

Verestoy Attila: Să ştiţi că informările nu se fac pe bază de grade de rudenie, se fac numai informările către beneficiarii legali. Asta-i misiunea comisiei, să verifice dacă într-adevăr, SRI şi-a respectat legalitatea.

Călin Popescu-Tăriceanu: În mod ciudat a omis una singură. Se ridică un semn de întrebare.

Directorul SRI, George Maior, a explicat că au fost date peste 400 de pagini de informări cu privire la activităţile infracţionale ale clanului Bercea, asta până în 2011, când faptele au intrat în penal și SRI colabora doar cu instituțiile juridice.  

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy