Berbeceanu și-a luat „adio” de la funcția de prefect al Capitalei. Cioloș: Un om nu fuge la greu, nu înțeleg unde se grăbește să plece

Dacian Cioloș, reacția după ce Traian Berbeceanu și-a anunțat plecarea din funcția de prefect al Capitalei
Dacian Cioloș, reacția după ce Traian Berbeceanu și-a anunțat plecarea din funcția de prefect al Capitalei

Co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș a reacționat după ce Traian Berbeceanu și-a anunțat plecarea din funcția de prefect al Capitalei. 

Printr-o postare pe Facebook, co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș a afirmat că „am văzut că domnul Traian Berbeceanu și-a luat la revedere de la funcția de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numește prefecți fiecare partid din Coaliția de guvernare.”

„Eu știu că e un om care nu fuge la greu, așa că nu înțeleg unde se grăbește să plece.”, a continuat Cioloș.

Apoi, semnalând că „lăsând gluma la o parte”, Cioloș a mai spus că „situația în care ne aflăm presupune ca în funcții publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenți, care au demonstrat că știu ce au de făcut și e nevoie de multe ori și de continuitate.”

„Chiar dacă numirea în funcția de prefect la București revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competența.”, a încheiat Dacian Cioloș.

Cum și-a anunțat Berbeceanu revocarea din funcție

 

Traian Berbeceanu și-a anunțat revocarea din funcția de prefect al municipiului București, după ce liderii coaliției de guvernare au stabilit, luni seară, împărțirea funcțiior de prefect și subprefect în țară. PLUS va propune următorul prefect în Capitală. 

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea de altfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată.

Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile.

Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR - Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune.

Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a scris Berbeceanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel