Beoing preia producătorul Embraer: Achiziție de 4 miliarde dolari

Bogdan Bolojan / 05 iul 2018 / 20:13 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

 Grupul aeronautic Boeing va achiziţiona o participaţie majoritară în divizia de aeronave comerciale a producătorului de avioane Embraer din Brazilia, valoarea tranzacţiei fiind evaluată la 4,75 miliarde de dolari, transmit BBC şi Reuters. 

În urma tranzacţiei Boeing îşi majorează semnificativ cota de piaţă pe segmentul avioanelor mai mici de pasageri. 

Boeing încerca de mult timp să achiziţioneze Embraer dar necesitatea unui acord a devenit mai presantă după ce rivala sa europeană Airbus SE a preluat o participaţie majoritară în CSeries Aircraft Limited Partnership, divizia firmei canadiene Bombardier care produce şi vinde avioanele C-Series, majorându-şi semnificativ cota de piaţă. 

Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze până la finalul lui 2019, va restabili paritatea dintre Boeing şi Airbus pe plan global. 

Conform acordului, divizia de aeronave comerciale a Embraer va fi plasată într-o nouă societate mixtă, în care Boeing va deţine o participaţie de 80%, în valoare de 3,8 miliarde de dolari. 

Producător de tehnică militară 

Embraer este un conglomerat industrial brazilian industrial şi un producător major de tehnică militară. 

În octombrie, Airbus a acceptat să achiziţioneze o participaţie majoritară la CSeries Aircraft Limited Partnership, divizia grupului canadian Bombardier care produce şi vinde avioanele C-Series. Tranzacţia nu generează costuri pentru Airbus, care obţine 50,01% din CSeries Aircraft Limited Partnership. 

Va ieftini componentele 

În urma preluării CSeries, Airbus va putea oferi companiilor aeriene atât avioane CSeries cât şi propriile sale aeronave, îşi va îmbunătăţi eficienţa şi va putea reduce semnificativ preţul componentelor, apreciază analiştii. 

Bombardier va deţine aproximativ 31% CSeries, în timp ce Investissement Quebec, divizia de investiţii a provinciei canadiene Quebec, va avea o participaţie de 19%. 

Finalizarea rapidă a acordului va permite Airbus să înceapă să comercializeze avioanele C-Series alături de propriile sale modele din familia A320 la Farnborough, cel mai mare Salon aeronautic din lume, care începe în 16 iulie. Avioanele serie C concurează cu Boeing 737 şi Airbus A320. 

Airbus, Boeing şi Bombardier au o prezenţă importantă pe piaţa din România


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25