Beneficiile impresionante ale colagenului. Medicul nutriționist Mihaela Bilic: Primele rezultate apar după 3 luni

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile uriașe ale colagenului.

"Gândiți-vă la organismul uman ca la o construcție miraculoasă, o minune a ingineriei și arhitecturii naturii. Iar materia primă din care este realizată sunt proteinele, un fel de “cărămizi” din care metabolismul construiește tot - există proteine specifice care intră în compoziția oaselor, altele pentru mușchi și altele pentru piele. Colagenul, elastina și cheratina sunt principalele proteine de structură, de ele depind rezistența și funcționarea sistemului osteoarticular și cardiovascular. Iar când vine vorba de frumusețe, tot de ele depinde aspectul pielii, părului și unghiilor.

Exact ca o clădire care trebuie să facă față intemperiilor și corpul nostru trece în mod constant prin etape de degradare și remodelare de-a lungul vieții. Pare incredibil, dar la fiecare 5 zile organismul trebuie să producă 1 kg de colagen! Razele ultraviolete, hormonii de stres, menopauza și fenomenul natural de îmbătrânire accelerează și mai mult pierderea de colagen. Există chiar o substanță produsă de organism numită homocisteină, care are efect anti-colagen, crește riscul de tromboză venoasă și boli cardiovasculare.

Cum facem să ne menținem sănătatea și frumusețea?

Prin stimularea sintezei de colagen și neutralizarea homocisteinei. Acest efect “2 în 1” este realizat de complexul  ch-OSA, ce conține siliciu sub formă de acid ortosilicic stabilizat pe colină. Peste 25 de ani de studii clinice au demonstrat că ch-OSA activează căile naturale de producție a colagenului în organism și protejează colagenul existent împotriva degradării.

Prin administrarea unui astfel de supliment, iată ce rezultate spectaculoase s-au obținut:

- crește elasticitatea pielii cu 89% și reduce ridurile superficiale și profunde cu 30% prin creșterea sintezei de colagen. La nivel microscopic se vede o matrice de colagen puternică și densă, cu multe fibre multi-direcționale de colagen la nivelul dermului. Pielea devine netedă, elastică și fermă, iar ridurile sunt “umplute” din interior.

- crește cu 12,8% diametrul firului de păr și cu 13,1% rezistența firului de păr; prin creșterea producției de prolină și cheratină, părul devine viguros, strălucitor și are mai mult volum.

- crește cu 26% rezistența unghiilor; datorită sintezei crescute de colagen, prolină și cheratină unghiile nu mai sunt friabile și nu se mai exfoliază ușor.

- crește cu 22,2% formarea de colagen în oase și cu 2% densitatea minerală osoasă; stimulează producția de lichid sinovial cu densitate crescută de acid hialuronic, lubrifiază articulațiile și scade durerea la mișcare. În cazul femeilor la menopauză, suplimentele cu ch-OSA cresc pliabilitatea osoasă prin atragerea și reținerea calciului în oase.

Pentru a obține rezultate vizibile, suplimentele se administrează timp de 5-6 luni pentru piele, unghii și păr și minimum un an pentru oase și articulații. Fiind un generator avansat de colagen, acidul ortosilicic se recomandă după intervențiile de chirurgie estetică, dar și în tratament dermatologic continuu dacă ne dorim o piele tânără și frumoasă.

Un aport mare de colagen în dietă nu garantează fixarea/sinteza lui la nivelul pielii, oaselor și articulațiilor. Spre deosebire de suplimentele cu colagen, complexul ch-OSA activează enzimele cheie implicate în sinteza internă de colagen, proprie organismului. În plus are efect “bond-building”, întărește și protejează legăturile de cheratină pentru a crește rezistența părului și unghiilor. Nu în ultimul rând, acidul ortosilicic neutralizează homocisteina și protejează colagenul existent de degradare.

Biodisponibilitatea ch-OSA este cu 226% mai mare decât placebo și cu 165% mai mare decât a altor silicați. Primele rezultate apar după 3 luni de utilizare. Un strop de siliciu, nimic mai mult și organismul știe ce are de făcut", a explicat Mihaela Bilic pe Facebook.

Image by cookie_studio on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel