Beneficiile cafelei pot fi dublate prin adăugarea de lapte

foto pexels
foto pexels

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că proprietăţile antiinflamatorii ale cafelei sunt intensificate, dacă se adaugă lapte în băutură. 

Potrivit experţilor, beneficiile sale sunt dublate în acest mod. Specialiştii au studiat compuşi chimici numiţi polifenoli care se găsesc în multe alimente şi au efect antioxidant.

Experţii au analizat interacţiunea acizilor cafeic şi clorogenic (principalii polifenoli găsiţi în cafea), cisteina (o proteină din lapte) şi efectul acestor combinaţii asupra celulelor imunitare. A

stfel, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că atunci când laptele este adăugat în cafea, proprietăţile antiinflamatorii ale băuturii se dublează.

Autorul principal al studiului, Marianne Lund, sugerează că interacţiunile benefice polifenol-proteine apar şi în alte combinaţii de alimente. De exemplu, la o mâncare de carne cu legume sau la un smoothie de fructe în care se adaugă lapte sau iaurt, scrie Rador.

Vezi și - De ce să mănânci o mână de alune pe stomacul gol. Beneficii extraordinare

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci când te trezești este să mănânci o mână de alune, iar asta va avea un efect benefic asupra organismului tău.

Beneficiul numărul nr. 1:

Sunt sănătoase pentru stomac. Stomacul este cel mai important organ din corpul nostru, iar în zilele noastre mulţi tineri suferă de boli ale tractului gastro-intestinal. Dacă nu doriţi să aveţi probleme cu stomacul, mâncaţi o mână de alune în fiecare dimineaţă.

Acest fapt va ajuta la atenuarea senzaţiei de disconfort în stomac. Alunele pot proteja mucoasa stomacului şi pot ajuta la peristaltismul intestinelor. În plus, consumul de alune dimineaţa pe stomacul gol va hidrata intestinele, le va proteja, la fel va proteja şi stomacul, va reduce povara asupra corpului şi vă va face mai energici pe tot parcursul zilei. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel