BEM. Trei candidaturi, respinse de pe lista Primăriei Capitalei

Biroul Electoral Municipal a decis să respingă dosarele de candidatură depuse de către Daniel Fenechiu, Dumitru Borţun şi Ionel-Cristinel Deaconescu, numărul total al candidaturilor respinse ridicându-se la 8 din 20 depuse.

Candidatura presedintelui Partidului National-Democrat, Daniel Fenechiu, a fost respinsa intrucat nu erau decat 16 semnaturi pe lista cu sustinatori, in conditiile in care legea prevede 1% din numarul alegatorilor, 17.900 in cazul Bucurestiului, informeaza News.ro.

Candidatul Partidului Ecologist Roman, Ionel-Cristinel Deaconescu, nu a fost validat de catre BEM intrucat dosarul sau nu continea declaratia pe proprie raspundere in care sa precizeze daca a fost sau nu angajat sau colaborator al Securitatii.

Partidul Social Romanesc (PSRO) nu a reusit sa-si valideze nici candidatul la Primaria Generala, nici lista pentru Consiliul General al Capitalei. Membrii BEM au constatat ca pe listele de sustinere ale candidaturii lui Dumitru Bortun mai multe file aveau acelasi continut, astfel ca nu a fost indeplinita conditia unui numar minim de 17.900 de sustinatori.

In cazul listei de consilieri generali, BEM a observat ca in cadrul listelor de sustinere erau strecurate file cu semnaturi pentru candidatul la Primaria Generala, Dumitru Borţun.

[Citeste si]

Alte cinci candidaturi la Primaria Generala au fost respinse, pana joi, de catre Biroul Electoral Municipal, in toate aceste cazuri fiind vorba de un numar insuficient de semnaturi de sustinere. Este vorba de Sevastita Dumitrache (independenta) - 33 de semnaturi, Petre Ignatencu (Partidul Comunitar din Romania) - 20 de semnaturi, Nicolae Toteanu (independent) - nicio semnatura, Miroslav Tascu-Stavre (Partidul Verde) - 144 de semnaturi si Liviu Avram (independent) - 3 semnaturi.

Pana acum, 12 candidaturi pentru Primaria Generala au fost validate de catre BEM:

Bogdan Diaconu (PRU)
Gabriela Firea (PSD-UNPR)
Catalin Predoiu (PNL)
Robert Turcescu (PMP)
Daniel Barbu (ALDE)
Nicusor Dan (USB)
Iulia Costin-Gorea (PNTCD)
Mirel-Mircea Amaritei (Partidul PRODEMO)
Niculae Neamtu (Partidul Republican)
Petrica Dima (Partidul Socialist Roman)
Adrian Severin (Partidul Dreptatii Sociale)
Catalin-Ioan Berenghi (independent).
Deciziile BEM pot fi atacate in instanta in termen de 48 de ore de la pronuntare. Candidaturile vor ramane definitive in 6 mai, cand incepe campania electorala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel