Belina - decizie CCR. Dragnea: "BUCURIA PROCURORILOR". Răspuns pentru Badea

Mircea Badea a spus că potrivit unor anumite școli de gândire, la care el este adept, decizia 68/2017 a CCR privind OUG 13 este valabilă nu doar pentru ordonanțele de urgență, ci și pentru hotărârile de Guvern.

Referindu-se la dosarul Belina, realizatorul TV a spus că dacă acea hotârâre ar avea efect inclusiv la hotărârile de Guvern, am avea de-a face cu un nou abuz anti-constituțional al procurorilor DNA care anchetează iarăși oportunitatea. Liviu Dragnea a fost întrebat de Mircea Badea dacă are de gând să sesizeze CCR pentru ancheta Belina.

"Suntem colegi de școală de gândire. După părerea mea, esența deciziei CCR se referă la o problemă foarte serioasă care nu a fost lămurită în România, timp de 20 și ceva de ani, și care a fost bucuria procurorilor. Mă refer la decizia de oportunitate. Până la premier, un primar este ales de oameni ca să decidă dacă va face drumul X sau Y, este decizia lor. Miniștrii decid în ministerul lor dacă este oportună acțiunea X sau Y. În situații de acest fel, sunt solicitări de la autoritățile locale. S-au transferat părți din domeniul public al statului din administrarea Ministerului Apărării - poligoane, unități militări, terenuri. S-au transferat către autoritățile locale care, ulterior, le-au dat, în anumite cazuri, unor privați și au făcut case, adică le-au închiriat etc. În alte părți, au făcut obiective economice. De exemplu, a fost transferat un teren mare, la Brașov, mulți ani, la Consiliul Județean Brașov tot pe cinci aici, ca aici. Anul viitor, terenul, dacă ei nu realizează proiectul pentru care l-au cerut, pe fonduri europene, revine la autoritatea centrală. Atunci unde este prejudiciul?!", a zis președintele PSD.

[citeste si]

"Revenind la oportunitate: decizia de oportunitate nu poate fi anchetată, nu poate fi obiectul niciunei cercetări pentru că este decizia mea. Președintele, premierul, miniștrii, primarii, parlamentarii iau decizii de oportunitate", a mai zis Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel