Belgia interzice trofeele de vânătoare

foto: Freepik
foto: Freepik

Importul de trofee de vânătoare va fi considerat contravenție, de acum încolo, în Belgia.

Belgia a adoptat recent o lege nouă care interzice importul de trofee de vânătoare provenite de la specii aflate pe cale de dispariție, scrie brusselstimes.com. Trofeele de vânătoare includ diverse obiecte sau fragmente prelevate de la animale vânate cum ar fi coarne, capete, cranii, piei și alte părți ale corpului.

Aceste trofee sunt adesea păstrate de către vânători pentru a-și demonstra reușitele și pentru a-și aminti experiențele de vânătoare. La început de an, comisia parlamentară belgiană a votat în favoarea proiectului de lege care impune interdicția asupra importului de trofee de vânătoare provenite de la animale exotice sau aflate pe cale de dispariție, inclusiv specii precum lei și elefanți africani.

Trofee de la sute de specii, interzise

Anual, Belgia și alte țări eliberează numeroase permise pentru importul de astfel de trofee de vânătoare, provenind de la specii enumerate în acordul CITES, care are ca scop protejarea biodiversității la nivel global. Cu toate acestea, numeroase specii exotice continuă să fie aduse ilegal precum leii africani, elefanții, leoparzii, hipopotamii și zebrele. Noua legislație va interzice importul de trofee de vânătoare de la peste 600 de specii de animale, inclusiv urși polari, tigri, lei, rinoceri, hipopotami și leoparzi.

Aceste specii sunt adesea expuse riscului de supraexploatare în scopuri comerciale. Lista CITES clasifică speciile în funcție de gravitatea riscului de dispariție cauzat de activitățile comerciale.

În concluzie, Belgia a făcut un pas semnificativ pentru protejarea speciilor de animale aflate pe cale de dispariție prin interzicerea importului de trofee de vânătoare. Această măsură va contribui la reducerea comerțului ilegal cu animale exotice și susține eforturile globale de conservare a biodiversității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel