Bejinariu ar putea candida împotriva lui Vanghelie la conducerea PSD Bucureşti

SEDINTA DE GUVERN
SEDINTA DE GUVERN

Deputatul PSD Eugen Bejinariu este favoritul conducerii centrale a partidului pentru a candida la funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti, alegerile urmând să aibă loc la toamnă, susțin surse de la vârful partidului.

Fostul secretar general al Guvernului PSD are susţinerea lui Victor Ponta şi a lui Adrian Năstase pentru a candida la funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, prima variantă a celor doi lideri ai PSD a fost senatorul Dan Şova, la care s-a renunţat după ce ANAF l-a acuzat de nereguli în derularea unor contracte de consultanţă juridică la complexurile energetice Rovinari şi Turceni.

PSD Bucureşti este coordonată acum de un Birou interimar, condus de Victor Ponta, Adrian Năstase şi Ion Iliescu, după ce structura de conducere cu Marian Vanghelie preşedinte a fost dizolvată de Comitetul Executiv.

Sursele menţionate au mai arătat că la o şedinţă de coordonare la care au participat, pe lângă cei trei lideri centrali, şi preşedinţii organizaţiilor PSD de sectoare, precum şi o serie de secretari ai PSD Bucureşti, Victor Ponta a acceptat organizarea de alegeri municipale la toamnă, cel mai probabil în luna septembrie.

În aceeaşi şedinţă, au mai arătat sursele citate, Ponta şi Năstase au propus schimbarea lui Bogdan Georgescu din funcţia de preşedinte executiv al PSD Bucureşti, fără a obţine voturile necesare.

Până atunci, organizaţiile de sector trebuie să ţină consilii pentru reorganizare, în două cazuri acest lucru făcându-se deja.

Alegerile ar urma să fie organizate într-o Conferinţă municipală extraordinară, care va trebui convocată de Consiliul Municipal PSD Bucureşti.

Potrivit surselor citate, miza organizării consiliilor de sector este schimbarea unor lideri locali apropiaţi ai lui Vanghelie şi modificarea delegaţilor pentru Conferinţa extraordinară.

Eugen Bejinariu a fost secretar general al Guvernului PSD condus de Adrian Năstase şi premier interimar, în decembrie 2004.

Contactat telefonic, el nu a negat informaţia că va candida la preşedinţia PSD Bucureşti.

"Deocamdată, să se organizeze conferinţele pe sectoare şi să se ajungă la alegeri, şi vedem atunci cum stau lucrurile", a declarat Bejinariu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel